Arbitrul Radu Petrescu a fost delegat de UEFA la meciul dintre Feyenoord și AS Roma. Cele două echipe se vor duela în play-off-ul pentru optimile Europa League, după ce în 2022 s-au întâlnit în finala primei ediții de Conference League (la centru s-a aflat atunci Istvan Kovacs).

Radu PetrescuFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Radu Petrescu va arbitra Feyenoord - AS Roma, meci din Europa League

Meciul va avea loc joi, de la ora 19:45, pe stadionul „De Kuip” din Rotterdam.

Petrescu va fi ajutat de asistenţii Radu Ghinguleac şi Mircea Mihail Grigoriu, în timp ce al patrulea oficial va fi Marcel Bîrsan.

În camera VAR se vor afla Cătălin Popa și Ovidiu Hațegan (asistent).

Cele două echipe se vor întâlni pentru al treilea sezon consecutiv în competițiile europene. AS Roma a ieșit de fiecare dată câștigătoare: 1-0 în finala Conference League (2021/22) și 4-2 (la general) în sferturile Europa League (2022/23).

România va fi reprezentată și în Conference League: Augustus Constantin va fi observator de arbitri la meciul dintre Maccabi Haifa și Gent. Partida se va juca joi, la Budapesta, în play-off-ul pentru optimi.

Europa League, play-off-ul pentru optimi - Programul de joi

  • De la ora 19:45

Feyenoord - AS Roma

Galatasaray - Sparta Praga

Șahtior Donețk - Olympique Marseille.

Young Boys Berna - Sporting Lisabona

  • De la ora 22:00

AC Milan - Rennes

Benfica Lisabona - Toulouse

Braga - Qarabag

Lens - Freiburg.

Câștigătoarele acestor „duble” se vor califica în optimi, unde au ajuns deja câștigătoarele grupelor din Europa League: West Ham, Brighton, Rangers, Atalanta, Liverpool, Villarreal, Slavia Praga și Bayer Leverkusen.