Gerard Pique a uimit pe toată lumea în urmă cu un an și două luni când a decis să își agațe ghetele în cui, dar fostul căpitan al Barcelonei a anunțat că nu va mai sta departe de fotbal.

Gerard PiqueFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Gerard Pique și-a anunțat revenirea pe gazon – Fostul fundaș se apucă de antrenorat

Unul dintre cei mai importanți jucători ai Barcelonei din istoria recentă, Pique a decis să se retragă în noiembrie 2022, după o perioadă în care fusese mai mult accidentat.

Deși era văzut de mulți ca viitorul președinte al catalanilor, fostul fundaș și-a anunțat marți revenirea în postura de antrenor.

„Este un nou an și după ce m-am gândit bine am hotărât să revin în fotbal. Îmi era foarte dor. De data aceasta nu va fi ca jucător, ci ca antrenor. Voi reveni cu mai multe detalii la sfârșitul săptămânii” – a anunțat Gerard Pique, pe rețelele de socializare.

Pique a debutat ca jucător profesionist la Manchester United în sezonul 2004, după ce a venit în adolescență de la Barcelona. A petrecut sezonul 2006/07 sub formă de împrumut la Real Zaragoza și s-a întors până la urmă la clubul copilăriei.

Alături de naționala Spaniei, Pique a câștigat Cupa Mondială (2010) și Campionatul European (2012). Fundașul s-a retras din fotbalul internațional în 2018, după ce a marcat cinci goluri în 102 meciuri.

În palmaresul lui Pique mai sunt 8 titluri de campion al Spaniei, un titlu de campion al Angliei, 4 trofee Champions League (3 cu Barcelona şi unul cu Manchester United), trei Supercupe ale Europei (Barcelona) şi trei titluri de Campion Mondial al Cluburilor (2009, 2011, 2015).