Arabia Saudită caută on-line fotbaliști pentru divizia a treia, dar și pentru echipele feminine, informează rmcsport.fr.

Minge de fotbalFoto: Sven Beyrich/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Salarii între 2730 și 3650 de euro pe lună pentru fotbaliștii din liga a treia din Arabia Saudită

„Clubul caută jucători pentru a juca în divizia a treia din Arabia Saudită. Salariu: între 3.000 (2.730 de euro) şi 4.000 (3.650 de euro) de dolari pe lună, plus casă".

Anunţuri de acest gen apar tot mai des pe reţelele de socializare şi pe platforma FutbolJobs, specializată în oferte de muncă în lumea fotbalului.

„Am putea număra mii de interacţiuni în fiecare zi, prin e-mail, reţele de socializare şi WhatsApp, cerând informaţii despre această ofertă specială, transmite News.ro.

Ne-am dat seama că această piaţă era deja o realitate şi că lumea fotbalului putea să vadă că cererea nu era doar pentru marile vedete”, explică Valentin Botella Nicolas, CEO al FutbolJobs, pentru Marca.

Piaţa s-a deschis chiar și pentru fotbalul feminin.

„Căutăm jucătoare pentru echipele feminine din prima şi a doua divizie din Arabia Saudită. Jucătoarea trebuie să fi fost convocată de ţara sa la ultima Cupă Mondială feminină", se arată într-o ofertă care nu specifică nicio poziţie.

„Salariul pentru prima divizie era în jur de 5.000 de dolari, iar principala cerinţă era să fi participat la ultima Cupă Mondială. Răspunsul a fost, de asemenea, surprinzător: 935 de candidate au răspuns ofertei”, spune managerul general al FutbolJobs pentru Marca.