În vara anului 2017, Paris Saint Germain îi achita Barcelonei suma record de 222 de milioane de euro pentru transferul brazilianului Neymar. Acesta este și în prezent cel mai scump transfer din istoria fotbalului.

NeymarFoto: Yoon Dong-jin / AP / Profimedia

PSG, anchetată în cazul transferului lui Neymar de la Barcelona

După 186 de meciuri, 105 goluri și 76 de pase decisive, Neymar a făcut pasul către Paris Saint Germain, care îl transfera pe Parc des Princes pentru suma record de 222 de milioane de euro, în vara anului 2017.

De atunci, multipla campioană a Franței a „pompat” sume uriașe pe aducerea de noi jucători, cu scopul de a construi în jurul lui Neymar o echipă „galactică”, care să cucerească UEFA Champions League.

Deși a avut cifre impresionante și la PSG (173 de meciuri, 118 goluri și 77 de pase decisive), Neymar nu a însemnat decât o gaură uriașă în buzunarele șeicilor.

După 6 ani, brazilianul a plecat la Al-Hilal în schimbul sumei de 90 de milioane de euro, însă acesta continuă să îi pună probleme grupării din Hexagon.

Concret, jurnaliștii de la Mundo Deportivo scriu că PSG este anchetată în urma transferului din 2017, pe motiv că ar fi recurs la trafic de influență pentru a „fenta” taxele de zeci de milioane de euro pe care ar fi trebuit să le plătească pentru transferul brazilianului.

Hugues Renson, fostul vicepreședinte al Parlamentului Franței, ar fi procedat în așa fel încât PSG să se bucure de anumite avantaje fiscale.

Anchetatorii au ajuns la această concluzie după ce au ascultat mai multe conversații telefonice dintre Hugues Renson, care făcea parte din partidul președintelui Emanuel Macron, și un fost oficial al clubului de pe Parc des Princes, directorul de comunicare Jean-Martial Ribes.

În schimbul „ajutorului său”, Renson ar fi primit bilete pe Parc des Princes, dar și alte avantaje din partea clubului.

Renson ar fi apelat la „serviciile” lui Gerald Darmanin, care, la acel moment, ocupa funcția de ministru de finanțe. Renson i-a transmis acestuia că trebuie să se ocupe de o „chestiune care are legătură cu PSG”. Ulterior, Renson i-a asigurat pe cei implicați, printre care și Nasser Al Khelaifi, că Darmanin „lucrează la acest lucru”.

„Clientul meu nu dorește să comenteze în acest stadiu, pentru că nu știe nimic despre acest caz sau despre acuzațiile care i se aduc”, a declarat avocatul său, Pascal Garbarini, conform mediapart.fr.