​Carlo Ancelotti și-a prelungit recent contractul cu Real Madrid, iar tehnicianul în vârstă de 64 de ani a explicat de ce a ales să refuze naționala de fotbal a Braziliei.

Carlo AncelottiFoto: Martin Rickett / PA Images / Profimedia

Carlo Ancelotti spune că Real Madrid a fost mereu prima alegere în mintea sa, de aici și refuzul dat Braziliei

Antrenorul italian a semnat un nou contract cu Realul, înțelegerea fiind valabilă până în 2026.

Ancelotti spune că a fost încântat de interesul Selecao, dar că din punctul lui de vedere situația a fost clară de la început: și-a dorit să rămână la Real Madrid.

„Realitatea este că am avut contact cu naţionala braziliană, cu preşedintele ei, Ednaldo Rodrigues, căruia îi mulţumesc pentru dragostea şi interesul de a antrena Brazilia.

M-am simţit foarte mândru, dar totul a depins de decizia celor de la Real Madrid.

În ultimele luni, Ednaldo a încetat să mai fie preşedinte (n.r. înlăturat prin ordin judecătoresc în decembrie) şi în cele din urmă a fost aşa cum mi-am dorit întotdeauna: să rămân la Real Madrid.

Nu ştiu dacă Brazilia mă dorea în 2026 sau dacă va fi mulţumită de decizia mea.

Sunt foarte fericit cu prelungirea, a fost o negociere destul de simplă, deoarece am convenit un acord între mine şi preşedinte. Sunt foarte fericit să mai am încă doi ani ca antrenor al lui Real Madrid" - Carlo Ancelotti, citat de News.ro.

Cine este Carlo Ancelotti

De-a lungul carierei de antrenor, Ancelotti a cucerit în patru rânduri Champions League: cu AC Milan în 2003 și 2007 și cu Real Madrid în 2014 și 2022.

De asemenea, mai are un titlu de campion al Spaniei cu formația madrilenă (2022).

În vârstă de 64 de ani, Ancelotti a pregătit de-a lungul timpului echipele Reggiana, Parma, Juventus, AC Milan, Chelsea, PSG, Bayern Munchen, Napoli, Everton și Real Madrid (deja în două mandate).