Specialiștii de la Transfermarkt au făcut o actualizare a cotelor de piață pentru fotbaliștii din toată lumea, iar valoarea de piață a lui Radu Drăgușin s-a dublat, ajungând la 20 de milioane de euro.

Radu DragusinFoto: Andrea Amato/IPA Sport/ipa-agency.net / Shutterstock Editorial / Profimedia

Radu Drăgușin, Darius Olaru și Nicolae Stanciu, primii trei cei mai valoroși jucători români

Site-ul de specialitate Transfermarkt a făcut ultima actualizare din 2023 a cotelor de piață pentru fotbaliștii din întreaga lume, inclusiv pentru cei români.

În echipa cu cei mai valoroși fotbaliști români găsim 4 jucători din SuperLiga României și 7 care evoluează la alte cluburi din afara țării.

Din acest 11, cota cea mai mică este cea a lui Nicușor Bancu (CS Universitatea Craiova, 1.5 milioane de euro), iar jucătorul cel mai valoros este Radu Drăgușin (Genoa, 20 de milioane de euro), a cărui cotă s-a dublat după ultima actualizare.

Echipa celor mai valoroși jucători români - Transfermarkt

Portar:

Andrei Ionuț Radu (Bournemouth, 3 milioane de euro)

Fundași:

Cristian Manea (CFR Cluj, 3.2 milioane de euro), Andrei Burcă (Al Akhdoud, 3.2 milioane de euro), Radu Drăgușin (Genoa, 20 de milioane de euro), Nicușor Bancu (CS Universitatea Craiova, 1.5 milioane de euro)

Mijlocași:

Olimpiu Moruțan (Ankaragucu, 4 milioane de euro), Darius Olaru (FCSB, 6.5 milioane de euro), Nicolae Stanciu (Damac, 5 milioane de euro)

Atacanți:

Florinel Coman (FCSB, 5 milioane de euro), Denis Drăguș (Gaziantep, 2 milioane de euro), George Pușcaș (Genoa, 2 milioane de euro).