Neymar Junior, starul selecţionatei de fotbal a Braziliei, nu va putea participa la Copa America 2024, programată în perioada iunie-iulie în Statele Unite, din cauza accidentării grave pe care a suferit-o în octombrie, a anunţat medicul Selecao, citat de AFP.

Neymar, in tricoul BrazilieiFoto: Michael Zemanek / Shutterstock Editorial / Profimedia

Neymar va absenta de la Copa America 2024

Atacantul vedetă în vârstă de 31 de ani s-a accidentat pe 17 octombrie, în cursul meciului pierdut în faţa Uruguayului (0-2), la Montevideo, în preliminariile Cupei Mondiale 2026.

El a fost evacuat pe targă de pe teren, cu ochii în lacrimi, fiind operat în luna noiembrie pentru o ruptură de ligamente încrucişate şi de menisc la genunchiul stâng.

Perioada minimă necesară pentru recuperare după astfel de leziune, una dintre cele mai grave pentru un fotbalist, este de nouă luni, a explicat Rodrigo Lasmar, medicul naţionalei braziliene.

Acesta a exclus aşadar posibilitatea ca Neymar să poată participa între 20 iunie şi 14 iulie la Copa America 2024, turneu care reuneşte cele mai bune zece echipe din America de Sud şi şase formaţii din zona CONCACAF (America de Nord, America Centrală şi Caraibe).

„Nu va avea timp, este prea devreme. Nu are rost să ardem etapele pentru a-l readuce în competiţie înainte de momentul potrivit şi să-şi asume riscuri inutile”, a declarat Lasmar pentru un post de radio brazilian.

„Trebuie să avem răbdare. A vorbi despre o revenire înainte de nouă luni este prea repede. Ne aşteptăm să fie total refăcut după această perioadă, pregătit să revină în jocul de nivel înalt, cu rezultate bune, fără niciun fel de restricţie”, a adăugat medicul, citat de Agerpres.

Copa America 2024, componența grupelor

Grupa A: Argentina, Peru, Chile, Canada / Trinidad-Tobago

Grupa B: Mexic Ecuador, Venezuela, Jamaica

Grupa C: SUA, Uruguay, Panama, Bolivia

Grupa D: Brazilia, Columbia, Paraguay, Costa Rica / Honduras

Pe lângă Chile, Argentina mai este în aceeași grupă cu Peru și câștigătoarea barajului dintre Canada și Trinidad-Tobago.

Cvintupla campioană mondială, Brazilia va avea ca adversare Columbia, Paraguay şi învingătoarea barajului Costa Rica - Honduras.

De știut despre Copa America 2024

  • Ediția din 2024 a Copei America va avea un format lărgit, la start urmând să se afle 16 echipe: zece din America de Sud şi şase din zona CONCACAF (America de Nord, America Centrală şi Caraibe).
  • Competiția se va desfășura în perioada 20 iunie - 14 iulie 2024.
  • Barajele Canada vs Trinidad-Tobago şi Costa Rica vs Honduras vor avea loc pe 23 martie, la Frisco (Texas).
  • Faza grupelor va avea loc între 20 iunie şi 2 iulie, primele două clasate în fiecare grupă calificându-se în sferturile de finală (4, 5 şi 6 iulie).
  • Semifinalele se vor disputa pe 9 şi 10 iulie, la East Rutherford (New Jersey) şi Charlotte (Carolina de Nord).
  • Marea finală se va juca pe 14 iulie la Miami (Florida).