Neymar s-a accidentat în timpul meciului dintre Uruguay și Brazilia, contând pentru preliminariile Campionatului Mondial de fotbal din 2026, iar verdictul medicilor este unul crunt pentru starul Selecao.

Neymar si accidentarileFoto: CHRIS BRUNSKILL / UPI / Profimedia

Neymar - Ruptură a ligamentului încrucişat anterior şi a meniscului genunchiului stâng

Conform CBF (Federația Braziliană de Fotbal), Neymar a suferit o ruptură de ligamente la genunchiul stâng și va fi supus unei intervenții chirurgicale.

Examenele medicale „au confirmat ruptura ligamentului încrucişat anterior şi a meniscului genunchiului stâng”, a scris CBF într-un comunicat de presă.

În finalul primei reprize a jocului de la Montevideo, Neymar s-a accidentat după un duel cu mijlocaşul Nicolas De la Cruz şi a fost scos de pe teren pe targă, cu ochii în lacrimi, fiind înlocuit cu Richarlison.

CBF nu a precizat încă data operației.

„Este un moment foarte trist, cel mai rău din carieră mea. Știu că sunt puternic, dar am nevoie de suportul familiei și al prietenilor mai mult ca niciodată.

Nu este deloc ușor să te accidentezi, să te operezi, iar apoi să o iei de la capăt după câteva luni. Am credință și las totul în mâinile lui Dumnezeu, să îmi dea putere. Mulțumesc tuturor pentru mesaje” - a scris Neymar într-o postare pe contul personal de Instagram.

Mai mult decât atât, Brazilia a pierdut, scor 0-2, meciul cu Uruguay, aceasta fiind prima înfrângere a Selecao în preliminariile CM începând din 2015 încoace.

De asemenea, acesta a fost primul eșec al Braziliei contra Uruguayului din ultimii 22 de ani.

Neymar a mai suferit o accidentare importantă în acest an (la gleznă), el fiind nevoit să stea departe de gazon din luna martie până în septembrie.

Noua accidentare l-ar putea ține în afara fotbalului undeva la nouă luni pe atacantul brazilian.

În vârstă de 31 de ani, Neymar este legitimat în prezent la Al Hilal. De-a lungul carierei, brazilianul a mai trecut pe la echipele Santos (2009-2013), Barcelona (2013-2017) și PSG (2017-2023).