David Alaba, fundașul austriac al echipei Real Madrid, a suferit o ruptură la ligamentul încrucişat anterior al genunchiului stâng în timpul meciului cu Villarreal.

David AlabaFoto: Uwe Koch/Eibner-Pressefoto / imago sportfotodienst / Profimedia

>> VIDEO Real Madrid câștigă un meci cu cinci goluri și urcă pe primul loc în LaLiga

David Alaba nu va juca la EURO 2024

Alaba s-a accidentat în minutul 32 şi a fost înlocuit cu Nacho. Austriacul a părăsit terenul susţinut de medicii madrileni, neputând să pună piciorul stâng în pământ.

După ce a fost supus unui RMN duminică seară, Real Madrid a anunţat într-un comunicat de presă că fundaşul său central suferă de „o ruptură a ligamentului încrucişat anterior al genunchiului stâng” şi că „va fi operat în zilele următoare”.

„Suntem foarte trişti pentru el şi pentru că pierdem încă un jucător. Nu mi s-a întâmplat niciodată în cariera mea să am trei rupturi de ligamente încrucişate în atât de puţine luni (după Courtois şi Militao - n.r.). Dar echipa trebuie să reziste şi, în ciuda tuturor acestor probleme, facem mult mai mult decât şi-a imaginat cineva” - Carlo Ancelotti, la conferința de presă, citat de News.ro.

Absent pentru cel puţin şase luni, Alaba spune aşadar adio actualului sezon. El va rata și EURO 2024 (14 iunie - 14 iulie), unde Austria face parte din Grupa D (alături de Olanda, Franța și câștigătoarea Play-Off-ului A).

Presa din Spania spune că Real îi caută deja un înlocuitor lui Alaba, iar pe listă s-ar afla Goncalo Inacio (Sporting , 22 de ani), Giorgio Scalvini (Atalanta, 20 de ani), Antonio Silva (Benfica, 20 de ani) sau Willian Pacho (Eintracht Frankfurt, 22 de ani).