După un ultim sezon petrecut în SUA la Los Angeles FC, fundașul Giorgio Chiellini, campion european cu Italia în 2020, a decis să se retragă de pe terenul de fotbal la vârsta de 39 de ani.

JuventusFoto: Valerio Rosati / Alamy / Alamy / Profimedia

Giorgio Chiellini s-a retras din fotbal – Palmares impresionant pentru fostul internațional

Într-un anunț postat pe rețelele de socializare, alături de un clip video impresionant, Giorgio Chiellini a anunțat că se desparte de cariera de fotbalist.

„Ai fost cea mai frumoasă și mai intensă călătorie din viața mea. Ai fost totul pentru mine. Cu tine am parcurs un drum unic și de neuitat.

Dar acum este timpul să începem noi capitole, să facem față noilor provocări și să scriem alte pagini importante și interesante ale vieții” – a anunțat fostul fundaș.

După un periplu pe la Livorno, Roma și Fiorentina, Chiellini a ajuns în 2004 la Juventus Torino, echipă de care și-a legat aproape întreaga carieră.

În cei 17 ani petrecuți la club și-a trecut în palmares 9 titluri de campion în Serie A, 5 Cupe ale Italiei, 5 SuperCupe și două finale de Champions League pierdute.

A semnat în 2022 cu americanii de la Los Angeles FC, alături de care a cucerit titlul în primul an, dar a ratat de curând câștigarea celui de-al doilea, în fața echipei românului Alexandru Mățan.

În cele 117 selecții la naționala Italiei a reușit să marcheze de opt ori, cucerind trofeul Campionatului European din 2020.