Meciul dintre Brazilia și Argentina de pe celebrul Maracana a fost unul tensionat, la capătul duelului oaspeții impunându-se cu 1-0 (preliminarii CM 2026). Forțele de ordine i-au bătut pe fanii argentinieni, iar Lionel Messi a scos echipa de pe teren în semn de protest.

Nationala de fotbal a ArgentineiFoto: Fabio Moreira Pinto / AP / Profimedia

Nu a fost deloc liniște pe Maracana: fanii argentinieni au intrat într-o dispută cu forțele de ordine, iar „meciul” a fost câștigat clar de polițiștii brazilieni.

Văzând cum compatrioții săi sunt bătuți violent, Lionel Messi a luat decizia de a scoate echipa de pe teren chiar înainte de startul meciului.

Până la urmă, marele derbi a început cu jumătate de oră întârziere, după ce argentinienii au acceptat să revină pe teren.

Oaspeții au avut câștig de cauză grație golului marcat cu capul, după un corner, de Otamendi (minutul 63).

Partida a fost presărată cu multe durități, iar Brazilia a terminat disputa în inferioritate numerică: Joelinton a fost eliminat în minutul 81.

Pe Maracana au fost aproape 70 de mii de spectatori (68.138 mai exact).

În urma acestui succes important, Argentina a acumulat 15 puncte și se află pe primul loc în preliminariile pentru CM 2026.

De cealaltă parte, Brazilia nu stă deloc bine: se găsește pe 6, cu doar 7 puncte (are trei înfrângeri consecutive: cu Uruguay, Columbia și Argentina).

1 Argentina 15 puncte / 6 meciuri

2 Uruguay 13

3 Columbia 12

4 Venezuela 9

5 Ecuador 8

6 Brazilia 7

7 Paraguay 5

8 Chile 5

9 Bolivia 3

10 Peru 2

De știut:

  • Primele șase clasate în preliminarii se vor califica la Mondialul din 2026, în timp ce locul 7 va juca un baraj intercontinental.

Fanii argentinieni, bătuți cu bestialitate de forțele de ordine

Atenție, imagini care vă pot afecta!

Momentul în care Emiliano Martinez, portarul Argentinei, a încercat să oprească forțele de ordine braziliene

Rezumatul extins al partidei dintre Brazilia și Argentina

Golul poate fi văzut începând de la 6:10