Barcelona și naționala Spaniei au suferit o lovitură puternică, după ce Gavi s-a accidentat în meciul contra Georgiei (3-1), din preliminariile pentru Campionatul European din 2024. Catalanii vor să repatrieze un jucător crescut în propria academie.

Thiago AlcantaraFoto: Paul ELLIS / AFP / Profimedia

Thiago Alcantara, jucătorul dorit de Xavi la Barcelona

Gavi a suferit în meciul cu Georgia o ruptură a ligamentului încrucișat la genunchiul drept, iar fotbalistul de 19 ani va lipsi între 7 și 9 luni.

Jucătorul Barcelonei va rata și Campionatul European din Germania, iar catalanii sunt deja în căutarea unei variante înlocuitoare pentru restul sezonului.

Potrivit celor de la Diario Sport, Barcelona Intenționează să îl transfere pe Thiago Alcantara, jucător format la propria academie și care a mai evoluat pe Camp Nou în perioada 2011-2013.

Thiago a suferit o intervenție chirurgicală la șold în luna aprilie, iar de atunci Jurgen Klopp nu a mai contat pe serviciile sale, procesul său de recuperare fiind decalat.

În vârstă de 32 de ani, Thiago mai are contract cu Liverpool până în vara anului 2024, ceea ce înseamnă că Barcelona ar putea forța transferul său încă din această iarnă, pentru o sumă foarte mică.

12 milioane de euro este cota de piață a fotbalistului care a mai evoluat în cariera sa și pentru Bayern Munchen.

46 de selecții și două goluri are Thiago în naționala Spaniei.