Nigeria a debutat dezastruos în preliminariile pentru Cupa Mondială din 2026, iar Federația Nigeriană de Fotbal (NFF) vrea să-l demită pe selecționerul Jose Peseiro (fost antrenor la Rapid).

Jose PeseiroFoto: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

Nigeria nu are bani să-l demită pe selecționerul Jose Peseiro

Nigeria a remizat surprinzător cu Lesotho (1-1) și Zimbabwe (1-1), iar calificarea la turneul final din 2026 este deja pusă în pericol. NFF a afirmat că l-ar demite pe antrenorul portughez, dar nu are banii necesari pentru a-i plăti compensația.

„Dacă am avea banii, am fi pregătiţi să îl îndepărtăm din funcţie, nu suntem mulţumiţi. Toată lumea cere ca antrenorul principal să fie demis. Din şase puncte posibile, avem doar două. Este nefericit şi suntem într-o situaţie foarte precară” - Nse Essien, membru al comitetului executiv al NFF.

Pentru Nigeria, care a ratat și calificarea la CM 2022, urmează participarea la Cupa Africii pe Națiuni (ianuarie 2024), iar apoi meciurile cu Africa de Sud și Benin din preliminariile CM 2026 (iunie 2024)

Jose Peseiro antrenează selecţionata Nigeriei din 2022. În România, portughezul a stat 18 meciuri pe banca echipei Rapid București (2008-2009).