Rămas fără echipă după despărțirea de Real Madrid din vara acestui an, Eden Hazard i-a surprins pe mulți atunci când a luat decizia de a se retrage din fotbal la vârsta de 32 de ani.

Eden HazardFoto: Mutsu Kawamori / AFLO / Profimedia

Eden Hazard spune că nu voia să joace fotbal doar pentru bani

Eden s-a făcut remarcat la Lille (50 goluri și 53 de assisturi în 194 de meciuri), iar apoi a fost cel mai bun jucător al lui Chelsea (110 goluri și 92 de assisturi în 352 de meciuri).

Real Madrid a plătit 115 milioane de euro pentru a obține serviciile belgianului în 2019, dar acesta a adunat doar 76 de apariții în cele patru sezoane petrecute pe „Santiago Bernabeu”, perioadă în care a înscris doar 7 goluri și a oferit 12 pase decisive.

După un final dezamăgitor de contract cu Realul, Eden a agățat ghetele în cui, iar la doar câteva zile după retragere a explicat decizia luată.

„Sunt împăcat cu mine însumi. Sunt fericit. Nu voi spune că a fost o alegere dificilă, dar nu a fost uşor.

Mă gândeam deja la asta de ceva timp, aşa că asta m-a ajutat. Am atât de multe lucruri de făcut în afara fotbalului, încât am putut să fac o alegere calmă.

Mă gândisem deja să agăţ ghetele când m-am retras de la echipa naţională. Tocmai trecusem printr-o perioadă complicată cu Real.

Întotdeauna am spus că mă voi opri de îndată ce nu mă voi mai distra pe teren.

Nu am vrut să mă duc să joc undeva doar pentru bani. Asta a fost cea mai bună soluţie. Nu-mi mai plăcea să mă antrenez şi nu mai jucam. A fost o decizie simplă” - Eden Hazard, pentru DH Les Sports, citat de News.ro.

Eden Hazard a avut cea mai mare cotă de piață în octombrie 2018: €150 de milioane.