​Neymar a ales în această vară fotbalul din Arabia Saudită, brazilianul semnând un contract cu Al Hilal. Citat de L'Equipe, fotbalistul vorbește despre transferurile făcute în liga saudită, spunând despre campionatul în care va evolua că este poate mai bun decât Ligue 1.

NeymarFoto: Balkis Press/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ajuns la 31 de ani, Neymar a dat curs unei oferte din Arabia Saudită, mulți dintre specialiștii implicați în fotbal vorbind despre faptul că starul brazilian a dorit liniște la nivel de presiune și bani mulți.

Atacantul vorbește în termeni laudativi despre campionatul din Arabia Saudită, unul despre care spune că poate este mai bun decât Ligue 1 (prima ligă de fotbal a Franței).

„Fotbalul este acelaşi acolo, mingea este rotundă, ca peste tot. Având în vedere numele mari care alcătuiesc această ligă, este posibil ca acest campionat să fie mai bun decât Ligue 1. Antrenamentele sunt intense.

Sunt înfometat de titluri şi vreau să câştig cu Al-Hilal. Pentru mine, nu se schimbă nimic şi nu contează ce spun oamenii. Spuneau că Ligue 1 este slabă, dar acolo am suferit cel mai mult.

Va fi un campionat interesant şi sunt sigur că veţi fi cu ochii pe el. Nu-mi va fi greu să mă adaptez. Nu vorbesc araba, dar după 5 sau 6 ani în Franţa, franceza mea era praf. Nu va fi diferit.

Sunt fericit să descopăr o nouă cultură şi am fost foarte bine primit de o ţară întreagă. Sunt mulţumit de alegerea mea” - Neymar.

Starul brazilian are o înțelegere valabilă pentru următoarele două sezoane cu Al Hilal.

De-a lungul carierei, Neymar a jucat la Santos, Barcelona și PSG.

De știut:

  • Pe lângă cele 80 de milioane de euro, PSG va încasa alte 20 de milioane prin bonusuri în funcție de performanțele brazilianului.
  • Neymar a semnat un contract valabil până în vara anului 2025 și va încasa un salariu anual de 160 de milioane de euro.