Echipa națională de fotbal a României va disputa în luna septembrie două partide din grupa de calificare pentru Campionatul European din 2024, cu Israel (9 septembrie) și Kosovo (12 septembrie), iar selecționerul Edi Iordănescu este foarte i încrezător că tricolorii vor obține rezultate favorabile.

Edi IordanescuFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Edi Iordănescu, convins că naționala României poate reveni la Euro după 8 ani

Edi Iordănescu a anunțat sâmbătă lotul de jucători convocați pentru dubla cu Israel și Kosovo.

Selecționerul nu a scăpat de critici, însă s-a arătat încrezător și a transmis că România este pe punctul de a reveni la un Campionat Europa după o pauză de 8 ani.

Mai mult decât atât, Iordănescu Jr a solicitat sprijin și înțelegere din partea suporterilor, plus un stadion plin la disputa cu Israel din 9 septembrie, de pe Arena Națională din București.

„Ne aflăm în fața unui moment important în drumul nostru spre EURO 2024. Meciurile cu Israel și Kosovo reprezintă o șansă mare de a lua o opțiune serioasă de calificare. E o oportunitate pe care am câștigat-o luptând în meciurile de până acum și de care trebuie să profităm, trebuie să abordăm aceste partide cu determinare și concentrare maxime! Avem șansa reală de a reveni la Campionatul European după 8 ani de zile.

Cred că avem calitatea și valoarea necesare să ne impunem și să ne urmăm visul. Am încredere în jucători și în spiritul lor de sacrificiu. Parcursul din aceste preliminarii a arătat că această echipă poate și, mult mai important, că luptă până la final pentru obiectivul pe care ni l-am propus.

Nu vreau să vorbesc despre jucătorii care ne lipsesc din motive medicale. Așa cum am mai spus-o, sunt aici, împreună cu staff-ul meu, pentru a găsi soluții, nu alibiuri. Selecția pentru aceste două partide nu s-a bazat doar pe talentul individual.

Mai sunt jucători pe care îi monitorizăm, au fost alături de noi și forma lor la club este bună, dar am preferat la acest moment, pentru o provocare de acest nivel, să mizăm pe jucători cu mai multă experiență la națională și care au fost mai mereu parte a acestui nucleu.

Totodată, sunt fotbaliști care ar putea reveni în circuitul naționalei, dacă evoluțiile lor bune recente vor deveni o constantă. Am plecat pe un drum și continuăm pentru că eu am convingerea că aceasta este calea spre Campionatul European.

Consider că forța grupului și coeziunea pe care acești jucători o demonstrează pe teren, cât și în afara lui, ne pot duce acolo unde ne dorim cu toții. Avem obligația de a reprezenta cu cinste România și fotbalul nostru, iar deznodământul parcursurilor din cupele europene din aceste zile ne obligă și mai mult.

Mesajul meu merge și către suporterii echipei naționale. Dragi români, să fim uniți și să-i susținem cu toții pe jucătorii noștri în aceste meciuri ce ne pot duce atât de aproape de calificare.

Haideți să demonstrăm că suntem o adevărată echipă și că Luptăm Împreună! Avem nevoie de susținerea voastră și cred cu tărie că pe Arena Națională, cu 50.000 de români în tribună, putem obține orice ne propunem.

Cu încredere, spirit, muncă și coeziune vom ajunge la EURO 2024.” - a fost mesajului Edi Iordănescu, publicat pe site-ul FRF.

Clasamentul Grupei I

1. Elveția 10 puncte

2. România 8

3. Israel 7

4. Belarus 3

5. Kosovo 3

6. Andorra 1.

România în preliminariile EURO 2024, cine transmite fiecare partidă a tricolorilor

*Toate meciurile României din preliminarii vor fi LiveBlog pe HotNews.ro.

25 martie 2023 - 21:45 Andorra - România 0-2 / Antena 1

28 martie 2023 - 21:45 România - Belarus 2-1 / Prima TV

16 iunie 2023 - 21:45 Kosovo - România 0-0 / Antena 1

19 iunie 2023 - 21:45 Elveția - România 2-2 / Prima TV

9 septembrie 2023 - 21:45 România - Israel / Prima TV

12 septembrie 2023 - 21:45 România - Kosovo / Antena 1

12 octombrie 2023 - 21:45 Belarus - România / Antena 1

15 octombrie 2023 - 21:45 România - Andorra / Prima TV

18 noiembrie 2023 - 21:45 Israel - România / Prima TV

21 noiembrie 2023 - 21:45 România - Elveția / Antena 1.