Luis Rubiales a anunţat, vineri, că nu va demisiona din funcţia de preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF), cu toate că presa iberică anunța că acesta își va depune mandatul. Oficialul iberic a subliniat că sărutul cu Jenni Hermoso de la Cupa Mondială a fost consimţit şi a denunţat „feminismul fals”.

Jenni Hermoso și Luis RubialesFoto: Noe Llamas/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Președintele Federației Spaniole de Fotbal refuză să-și dea demisia după ce a sărutat o jucătoare

Luis Rubiales a cerut scuze celor care s-au simţit jigniţi de comportamentul său.

„Nu m-am mai comportat niciodată aşa”, a spus el. „Emoţia a fost copleşitoare. A fost un sărut spontan, reciproc, euforic şi consimţit. Aceasta este cheia. Da, a fost consimţit” - Luis Rubiales, susţinând că şi-ar fi putut săruta fiicele în acelaşi mod.

„Dorinţa pe care aş fi putut să o am în a da acel sărut a fost aceeaşi cu dorinţa pe care aş fi putut să o am în a o săruta pe fiica mea, nu a existat nicio dominare aici.

Se comite o crimă socială. Încearcă să mă ucidă. În calitate de spaniol, cred că trebuie să ne gândim încotro ne îndreptăm.

Fiicele mele trebuie să înveţe o lecţie astăzi: egalitatea înseamnă să cunoşti diferenţa dintre adevăr şi minciună. Voi sunteţi adevăratul feminism, nu feminismul fals care există”, a spus Rubiales.

După ce a dat numele miniştrilor şi personalităţilor publice care l-au acuzat, Rubiales a afirmat că va depune plângeri împotriva acestora.

„Pentru cei care vor să mă asasineze public, mă voi apăra în instanţă. Voi depune plângeri împotriva acestor persoane”.

„Nu voi demisiona, nu voi demisiona. Oare un sărut consimţit mă va face să plec? Să fim serioşi! Voi lupta până la capăt. Până la capăt. Sper că legea va fi aplicată", a adăugat acesta, citat de News.ro.

Reprezentativa Spaniei a câştigat Cupa Mondială la fotbal feminin, după ce s-a impus cu 1-0 în fața Angliei, duminică, 20 august, în finala disputată pe Stadionul Olimpic din Sydney.