​Olympique Marseille a fost învinsă la loviturile de departajare de Panathinaikos, iar gruparea franceză consideră că Istvan Kovacs este principal vinovat pentru eliminarea din turul trei preliminar al Champions League.

Istvan KovacsFoto: Orange Pics BV / Alamy / Alamy / Profimedia

Partida tur a avut loc în Grecia și a fost arbitrată de Kovacs. Românul i-a acordat două cartonașe galbene lui Kondogbia (primul chiar în minutul 1), iar Panathinaikos s-a impus cu 1-0 (Bernard '83).

Marseille părea capabilă să revină în retur, a condus cu 2-0 (Aubameyang '2, '45+1), dar a fost egalată în minutul 90+9 (Ioannidis, penalty), iar apoi a pierdut cu 5-3 la loviturile de departajare (Guendouzi a fost singurul care a ratat).

După această eliminarea dramatică, conducătorii echipei Olympique Marseille l-au reclamat pe Istvan Kovacs la UEFA, fiind deranjați de mai multe decizii luate de arbitrul român.

„Pablo Longoria (n.r. președintele lui Marseille) nu este genul de persoană care să stârnească controverse în faţa camerelor de luat vederi, dar Olympique de Marseille recurge la această scrisoare pentru a câştiga respect şi a-şi face auzite argumentele.

Răul a fost făcut, iar OM îşi asumă şi ea responsabilitatea pentru o primă manşă în care nu a fost la înălţime din punct de vedere sportiv, dar are multe nemulţumiri legate de arbitraj în urma acestei eliminări dureroase”, scrie RMC Sport.

Panathinaikos (Grecia) se va duela pentru un loc în grupele Champions League cu Braga (Portugalia).