Lucian Sănmărtean va face parte din staful lui Daniel Pancu la reprezentativa U21 a României, fostul fotbalist urmând să fie antrenor secund, la fel ca Răzvan Rotaru, informează FRF.

Lucian SanmarteanFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Lucian Sânmărtean și Răzvan Rotaru, secunzii lui Daniel Pancu la naționala U21 a României

În 2018, Lucian Sănmărtean a preluat rolul de manager sportiv al loturilor naţionale de juniori ale României, iar din 2021 a reprezentat România U20 ca şef de delegaţie.

„Sunt fericit pentru că am onoarea să reprezint din nou România, de a fi din nou pe gazon atunci când se intonează imnul naţional. Pentru mine, echipa naţională are un loc special în sufletul meu. Sunt convins că împreună, staff şi jucători, putem crea o unitate de grup la România U21, cu care să obţinem ceea ce cu toţii ne dorim, calificarea la Campionatul European U21 din 2025” - Lucian Sănmărtean.

Ca jucător a evoluat în cariera sa la Gloria Bistriţa, Panathinaikos, Utrecht, Vaslui, Steaua, Al-Ittihad, Pandurii Tg. Jiu, Al-Taawoun şi FC Voluntari. A îmbrăcat tricoul naţionalei de 21 de ori, inclusiv la Campionatul European din 2016.

Naţionala României U21 începe în septembrie o nouă campanie pentru calificarea la un turneu final, EURO U21 din 2025. Tricolorii fac parte din Grupa E, alături de Elveţia, Finlanda, Albania, Muntenegru şi Armenia.