Liverpool și Brighton & Hove Albion au ajuns la un numitor comun privind transferul ecuadorianului Moises Caicedo la gruparea de pe Anfield. Mutarea va fi cea mai scumpă din istoria Premier League.

Moises CaicedoFoto: Ashley Western/Colorsport / Shutterstock Editorial / Profimedia

UPDATE: Deși totul era pus la punct, Caicedo nu vrea să joace la Liverpool, el precizând că este interesat doar să îmbrace tricoul celor de la Chelsea. Rămâne de văzut cum se va încheia toată afacerea.

Moises Caicedo, de la Brighton & Hove Albion la Liverpool în schimbul a 110 milioane de lire sterline

Conform BBC, Caicedo va trece la Liverpool pentru suma record de 110 milioane de lire sterline. Este cel mai costisitor transfer făcut vreodată în Premier League.

Vechiul record le aparținea celor de la Chelsea și data din luna ianuarie a acestui an: 107 milioane de lire sterline pentru transferul argentinianului Enzo Fernandez (de la Benfica Lisabona).

Revenind la Caicedo, acesta a fost adus de Brighton în urmă cu trei ani și jumătate de la gruparea ecuadoriană Independiente del Valle contra sumei de 4 milioane de lire sterline.

Afacerea reușită este una senzațională, Brighton urmând să-l cedeze acum pe fotbalist pentru 110 milioane de lire sterline.

În vârstă de 21 de ani, Caicedo evoluează pe postul de mijlocaș - Liverpool a mai transferat în această vară doi fotbaliști care evoluează în linia mediană: argentinian Alexis Mac Allister (adus tot de la Brighton - pentru 35 de milioane de lire sterline) și ungurul Dominik Szoboszlai (adus de la RB Leipzig contra a 70 de milioane de euro).