Prezența afaceristului Miroslaw Stasiak în delegația forului polonez la meciul naționalei în Moldova a șocat la Varșovia, acesta fiind condamnat la 3 ani de închisoare pentru blaturi. Cezary Kulesza, președintele federației, a dat vina întâi pe un sponsor, dar chiar el l-ar fi invitat pe Stasiak.

Cezary Kulesza, președintele federației poloneze de fotbalFoto: CHRISTIAN CHARISIUS / AFP / Profimedia

Fierbe fotbalul polonez de mai multe zile. Președintele federației (PZPN), Cezary Kulesza, e sub foc încrucișat și se încurcă în minciuni, după dezvăluirea făcută de SportoweFakty.

Cotidianul din Varșovia a scos la lumină faptul că printre invitații PZPN la Chișinău, pentru meciul contra Moldovei din preliminariile Euro 2024 (2-3), pe 20 iunie, s-a aflat și Miroslaw Stasiak.

Un afacerist arestat în 2006 și condamnat sub 43 de capete de acuzare pentru trucarea meciurilor în campionatul polonez. Sentința: trei ani de închisoare, exclus pe viață din sport (ulterior, pedeapsa a fost redusă la 10 ani de suspendare) și amendat cu 44.000 de euro!

Președintele federației a arătat cu degetul spre gigantul petrolier Orlen

Inițial, Kulesza a confirmat prezența lui Stasiak, dar a susținut că nu el l-a invitat, ci unul dintre sponsorii forului. Pretinzând că a realizat de-abia în Moldova că unul dintre principalii protagoniști ai celui mai mare scandal de corupție din Polonia face parte din delegația PZPN.

Șeful federației nu a dezvăluit numele sponsorului. S-a aflat însă. Kulesza arăta spre Orlen, cea mai mare companie din Polonia și unul dintre cele mai importante grupuri petroliere europene, cu vânzări estimate la 20 de miliarde de euro și o valoare de piață estimată la 10 miliarde!

Orlen: „Miroslaw Stasiak nu a fost oaspetele nostru"

Numai că Orlen a reacționat imediat, negând: „Dorim să informăm că Miroslaw Stasiak nu a fost oaspetele concernului nostru în excursia organizată de PZPN în Moldova. Dezmințim cu tărie orice speculație făcută asupra acestui subiect".

Potrivit Przeglad Sportowy Onet, explicația federației nu era adevărată. În realitate, cel care l-a invitat pe Stasiak la Chișinău ar fi fost chiar Cezary Kulesza. Și președintele PZPN e într-un situație critică.

Citește articolul pe gsp.rp