Luka Modric (una dintre vedetele celor de la Real Madrid) este inculpat în Croația pentru sperjur, după cum informează AFP. Este vorba despre un proces de corupție din 2017 care a zguduit fotbalul din Croația.

Luka Modric si Dejan LovrenFoto: Marcio Machado/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Modric și Lovren, acuzați de mărturie mincinoasă în privința transferurilor la Tottenham și Lyon

Pe lângă Modric, în aceeași situație se găsește și Dejan Lovren (Lyon).

Inculpaţi pentru aceleaşi fapte în 2018, acuzaţiile împotriva celor doi croaţi au fost abandonate câteva luni mai târziu, după ce naţionala Croaţiei a terminat pe locul al doilea la Cupa Mondială din Rusia, la care au luat parte amândoi.

Faptele se referă la mărturia lor în timpul procesului fostului patron al clubului Dinamo Zagreb, Zdravko Mamic, şi al altor trei persoane, la un tribunal din Osijek (Croaţia), transmite News.ro.

Cazul se referă la contractele lor cu clubul croat şi la transferurile lor la Tottenham în 2008 pentru Modric şi la Lyon în 2010 pentru Lovren.

Luka Modric și Dejan Lovren riscă între 6 luni și cinci ani de închisoare

Zdravko Mamic, care a fugit în Bosnia, a fost condamnat în acest proces la şase ani şi jumătate de închisoare pentru că a deturnat, împreună cu complicii săi, peste 15 milioane de euro de la club, infracţiuni care au cauzat, de asemenea, un prejudiciu de 1,5 milioane de euro statului croat.

„Infracţiunea penală de sperjur" se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la cinci ani, potrivit Codului penal croat.