Gerardo „Tata” Martino (fost antrenor la FC Barcelona) îi va pregăti pe Lionel Messi și Sergio Busquets la Inter Miami, a anunțat miercuri clubul din MLS.

Lionel MessiFoto: JEAN CATUFFE/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Gerardo Martino, antrenorul lui Lionel Messi la Inter Miami

În vârstă de 60 de ani, Tata Martino era liber de contract din noiembrie 2022. Acesta a pregătit ultima oară naționala Mexicului.

„Bine ai venit, Tata. Clubul l-a numit pe Gerardo Martino drept noul director tehnic. Antrenorul câștigător al MLS Cup și al trofeului Antrenorul Anului din MLS, cu experiență la naționalele Argentinei și a Mexicului, FC Barcelona și altele, se alătură clubului în timp ce așteaptă documentația necesară”, se arată în comunicatul celor de la Inter Miami.

Antrenorul a mai lucrat cu Lionel Messi la FC Barcelona (2013/2014), dar și la naționala Argentinei (2014 - 2016).

Tehnicianul a mai antrenat echipele Platense, Central Cordoba, Colon, Libertad, Newell's Old Boys, Atlanta United și a fost selecționer al Paraguayului, Argentinei și Mexicului.

Gerardo Martino are 11 trofee în palmares, doar unul cucerit în Europa: Supercupa Spaniei cu FC Barcelona.

Echipa lui David Beckham a fost antrenată în ultima perioadă de interimarul Javier Morales, după ce la începutul unii iunie s-a despărțit de englezul Phil Neville.

Lionel Messi va debuta pentru Inter Miami pe 21 iulie

Jorge Mas, proprietarul clubului din MLS, a precizat într-un interviu pentru Miami Herald că Lionel va juca primul său meci pentru Inter Miami în data de 21 iulie.

Va fi vorba despre o partidă contând pentru Leagues Cup, iar Inter Miami va da peste mexicanii de la Cruz Azul.

După două sezoane petrecute la PSG, Messi a anunțat în data de 7 iunie că va părăsi gruparea de pe Parc des Princes pentru a evolua la Inter Miami.

Conform Miami Herald, Messi va câștiga la Inter undeva la cel mult 60 de milioane de dolari pe an. Contractul este unul valabil pentru doi ani și jumătate.