Cornel Dinu, fostul mare fotbalist și antrenor al echipei Dinamo București, l-a criticat pe Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, după ultimele rezultate înregistrate de naționalele României.

Cornel DinuFoto: Inquam Photos / George Calin

Cornel Dinu: „Nu se poate numi fotbal ce joacă România”

După eliminarea României de la Campionatul European Under 21, Cornel Dinu a indicat principalele probleme ale „tricolorilor” și a afirmat că Burleanu a fost numit la conducerea FRF „cu ajutorul unor băieți”.

„Nu prea se poate numi fotbal ce jucăm noi. De câteva săptămâni, și după meciul cu Elveția, tupeul de securist acoperit al lui Burleanu nu mai are limite.

E pus de niște băieți acolo. Se știe foarte bine cum s-a făcut și acolo, și la Ligă. Să ai obrăznicia să spui că Elveția a jucat 80 de minute și noi 10 minute, iar noi în 10 minute am făcut cât Elveția în 80?

Știm ce e la Federație, cu Stoichiță care îi joacă pe degete. Paradoxal, am auzit foarte multe declarații, care mai de care mai desuete și depărtate de adevăr.

Comentariul cel mai pertinent l-am auzit la Dumitru Dragomir. El e o figură aparte, e un fost conducător, om de afaceri. Spune: 'Nu vă uitați că noi jucăm altceva?'.

Deci totul pleacă de la educația primară. Uitați-vă cum dau pase, cum combină cei care au fost cu noi în grupă, Spania, Ucraina. Lucrurile sunt foarte clare.

Uitați-vă cum preiau ai noștri, nu mai spun de dinamică. Diferența e evidentă. Totul pleacă de la instruire. Aceste academii de la noi sunt făcute de niște impostori. Instruirea e total precară.

Concluzia este simplă. Pregătirea primară la noi e primitivă, nu are nimic în comun cu performanța, nu are nimic în comun cu fotbalul occidental” - Cornel Dinu la DigiSport.