Ilkay Gundogan, căpitanul lui Manchester City, părăsește clubul după tripla istorică din sezonul precedent: fotbalistul german a semnat cu FC Barcelona, campioana Spaniei.

Ilkay GundoganFoto: Ryan Browne / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ilkay Gundogan, noul jucător al Barcelonei

Gundogan a petrecut șapte ani pe Etihad Stadium, iar Pep Guardiola își exprimase clar dorința de a-l păstra și după cel mai bun sezon din istoria clubului (a cucerit Premier League, Cupa Angliei și Champions League).

Ajuns la final de contract, Gundogan a semnat o înţelegere pe 2 ani cu echipa din Catalonia (cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon).

FC Barcelona i-a stabilit germanului o clauză de reziliere de 400 de milioane de euro.

„Dragă City, când am ajuns aici prima oară, eram un tânăr fără copii și cu multe vise. Este greu pentru mine doar să cred asta, dar plec după șapte ani în calitate de tată care și-a îndeplinit orice vis pe care îl avea. Astăzi este o zi dulce-amară.

Mesajele de adio nu sunt niciodată ușoare, dar este și mai greu cu echipa asta. Când a trebuit să le dau veștile băieților pe grupul de chat că plec, eram foarte emoționant. O să îmi fie dor de toți, sincer.

Dar sunt fericit să spun că plec de aici în calitate de campion, și nu am nimic decât iubire pentru clubul din inima mea. Câți fotbaliști pot să își ia rămas bun drept căpitani ai unei echipe care a cucerit 'tripla'” - Ilkay Gundogan.

În vârstă de 32 de ani, Gundogan a mai jucat pentru Nurnberg și Borussia Dortmund.