Naționala României nu mai poate trece de faza grupelor la Campionatul European Under-21 (a pierdut primele două meciuri), iar Ciprian Marica l-a criticat dur pe selecționerul Emil Săndoi.

Emil SandoiFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tricolorii au fost învinși de Spania (3-0) și Ucraina (1-0) și sunt fără gol marcat înaintea disputei contra Croației, programată la data de 27 iunie, de la ora 21:45.

Ciprian Marica îl critică pe Emil Săndoi: „Ne-am propus să jucăm la ciupeală”

Doar trei jucători ai campioanei Farul Constanța au fost convocați de Săndoi pentru turneul pe care țara noastră îl găzduiește alături de Georgia: Andrei Borza, Adrian Mazilu și Louis Munteanu.

Marica, oficial al grupării constănțene, consideră că echipa lui Gică Hagi merita să aibă mai mulți jucători în lot. De asemenea, fostul fotbalist a criticat tactica abordată de Săndoi.

„Eu nu înțeleg selecția asta. Mă refer aici la Mazilu. Dacă toată lumea zice că e cel mai bun, să nu-l văd în teren... La fel și Borza. Trebuie să jucăm cu fotbaliștii de la primele clasate. De ce îi mai chemi dacă nu îi folosești?

Nu cred că ne-am propus să jucăm, ci să ne apărăm, să nu luăm gol, să jucăm la 'ciupeală'. Chiar am auzit că s-a discutat să nu luăm gol cu Ucraina. Nu ai cum să ai această mentalitate.

În primul rând, vreau să înțeleg care sunt criteriile de selecție. Ar trebui să fie cei mai buni, nu? Ăștia știu ce înseamnă să joci la victorie. Tu mi-i ții pe bară și nu îi joci. Mazilu a avut 7 minute la dispoziție (n.r. 19 minute) contra Spaniei, ce să demonstreze în 7 minute?

Vorbesc despre jucătorii noștri, nu vorbesc de alții. Mult prea puțin. Doi la mână, dacă nu propunem un joc în care să câștigăm... Eu nu pot să accept asta. Ține și de ce li se cere, care e tactica antrenorului” - Ciprian Marica, potrivit DigiSport.

>> Marius Șumudică, furios după înfrângerea României cu Ucraina

>> Emil Săndoi, fără viitor pe banca naționalei U21 - Cine îl poate înlocui