FC Metz, echipa antrenată de Ladislau Boloni, a reușit promovarea în Ligue 1, după ce Girondins Bordeaux a fost sancționată de Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal din Franța.

Ladislau BoloniFoto: Kristof Van Accom / Zuma Press / Profimedia

Bordeaux pierde la masa verde, Metz promovează în Ligue 1

În ziua de 2 iunie, arbitrul Nicolas Rainville a întrerupt meciul dintre Girondins de Bordeaux şi Rodez, din etapa a 38-a a ligii secunde franceze, după 23 de minute, din cauza faptului că un suporter al bordelezilor a pătruns pe teren şi l-a lovit pe Lucas Buades, jucătorul lui Rodez care tocmai deschisese scorul la Bordeaux.

Luni, Comisia de Disciplină a LFP a decis să acorde meci pierdut echipei Girondins de Bordeaux, care va juca astfel şi sezonul următor tot în Ligue 2, scrie News.ro.

Girondinii au reacţionat imediat printr-un comunicat de presă publicat pe reţelele de socializare: „Comisia de disciplină a LFP a pronunţat astăzi o decizie pe cât de neînţeleasă, pe atât de disproporţionată, atât în ceea ce priveşte elementele dosarului, cât şi jurisprudenţa.

FC Girondins de Bordeaux va contacta Comitetul Naţional Olimpic şi Sportiv Francez (CNOSF) cât mai curând posibil pentru a-şi apăra drepturile şi corectitudinea sportivă”, scrie în comunicatul clubului din Bordeaux.

După decizia Comisiei LFP, Metz a terminat pe locul secund în Ligue 2 cu 72 de puncte, la cinci distanță de liderul Le Havre și a obținut promovarea în prima ligă din Franța pentru sezonul viitor.