Auxerre a fost învinsă cu 3-1 de Lens și a retrogradat în Ligue 2, după un meci în care portarul Ionuț Radu a comis două gafe imense.

Ionut RaduFoto: Frédéric Chambert / Panoramic / Profimedia

L'Equipe: „Seară de coșmar pentru Ionuț Radu”

Auxerre trebuia să obțină cel puțin același rezultat precum Nantes (1-0 vs Angers) pentru a rămâne în Ligue 1, dar echipa antrenată de Christophe Pellisier a pierdut cu 3-1 pe teren propriu.

Deși Claude-Maurice ('19) a deschis scorul pentru Lens, Radu a avut o primă repriză bună reușind trei intervenții salvatoare.

Repriza secundă a fost însă una de coșmar pentru portarul român. În minutul 48, Claude-Maurice a primit o pasă din propria jumătate de teren, Radu a ieșit pentru a respinge, dar a dat pe lângă minge și jucătorul lui Lens a reușit „dubla”.

Niang ('71) a redus din diferență pentru Auxerre (după o eroare a portarului Leca), dar Openda ('78) a stabilit scorul final învingându-l pe Radu cu un șut la colțul scurt, care nu trebuia să-i pună probleme românului.

Jurnaliștii de la L'Equipe nu l-au iertat pe Ionuț Radu, despre care au scris că „a avut o seară de coșmar”.

„A avut trei parade decisive în prima parte. Fără el, AJA probabil s-ar fi prăbușit imediat. Însă un portar nu trebuie să-și piardă niciodată concentrarea și, mai ales, nu poate greși. Excelent, ireproșabil până atunci, românul a stricat totul cu două gafe.

Mai întâi, cu o ieșire aproximativă la al doilea gol al lui Lens. O neînțelegere cu fundașul său central, o ezitare care nu se iartă la nivel înalt. Radu a luftat în afara careului și s-a ciocnit cu stoperul Mensah la 0-2.

La 1-3, Openda a tras din unghi, Radu a vrut să boxeze, dar a scăpat balonul printre picioare. Ce seară de coșmar pentru el!” - L'Equipe.

Ionuț Radu ratează meciurile cu Kosovo și Elveția din preliminariile CE 2024

Ionuț Radu s-a accidentat și nu va putea apăra poarta României în meciurile cu Kosovo și Elveția din preliminariile pentru Campionatul European 2024.

Potrivit ProSport, portarul a acuzat dureri la picior în timpul meciului cu Lens și va fi operat de urgență la menisc. Acesta ar urma să lipsească cel puțin o lună de pe teren.

Selecționerul Edi Iordănescu îl trecuse pe Radu pe lista preliminară cu stranieri, dar va trebui acum să cheme trei portari din SuperLiga, cel mai probabil pe Horațiu Moldovan, Ștefan Târnovanu și Marian Aioani.