Deși se pot baza la mijlocul terenului pe Fede Valverde, Aurelien Tchouameni și Eduardo Camavinga, Real Madrid a făcut un pas important pentru transferul mijlocașului englez Jude Bellingham.

Jude BellinghamFoto: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jude Bellingham, tot mai aproape de despărțirea de Borussia Dortmund - Englezul, dorit insistent de Florentino Perez

Real Madrid nu mai are răbdare și vrea să pună punct transferului lui Jude Bellingham în cel mai scurt timp posibil.

Florentino Perez a făcut deja mai multe demersuri în încercarea de a-l convinge pe mijlocașul de 19 ani să ajungă pe Santiago Bernabeu și în sfârșit semnele sunt bune pentru madrileni.

Concret, jurnalistul italian Fabrizio Romano scrie că Real a ajuns la un acord cu jucătorul în privința contractului și a salariului pe care Bellingham îl va încasa, dar și că atât oficialii „los blancos”, cât și cei ai nemților se află în fazele finale de negociere.

„Real Madrid este aproape să încheie un acord pentru transferul lui Jude Bellingham. Negocierile au ajuns în ultima etapă.

Termenii contractuali sunt aproape stabiliți. Juni Calafat, din nou crucial.

A fost programată o nouă întâlnire pentru a încheia o înțelegere cu Borussia Dortmund.” - a anunțat jurnalistul.

Sebastian Kehl, directorul Borussiei Dortmund, a precizat acum câteva săptămâni că își dorește ca Jude Bellingham să mai evolueze cel puțin un sezon în Bundesliga. Nemții i-au propus acestuia și prelungirea contractului, oferindu-i un salariu care să îl facă cel mai bine plătit jucător din istoria clubului.

„Vom face tot ce putem pentru a-l păstra pe Bellingham la Borussia Dortmund încă un sezon.” - declara Sebastian Kehl.

Rămâne de văzut care va fi oferta înaintată de Real Madrid Borussiei Dortmund.

Inițial, se zvonea de suma de 100 de milioane de euro, însă concurența pentru fotbalistul englez a crescut, iar „los blancos” au pus la bătaie aproximativ 150 de milioane de euro cu tot cu anumite bonusuri.

Manchester United, Manchester City, Liverpool și Paris Saint Germain sunt celelalte echipe care și-l doresc pe Jude Bellingham.

De când a sosit pe Signal Iduna Park, Jude Bellingham a strâns în total 130 de apariții pentru Borussia, reușind să marcheze 21 de goluri și să ofere 25 de pase decisive.

La doar 19 ani, Bellingham este o piesă de bază la Dortmund. Englezul a fost descoperit de nemți în perioada când evolua la Birmingham și au achitat nu mai puțin de 25 de milioane de euro în schimbul său (iulie 2020).