Barcelona nu a avut emoții sâmbătă seară în confruntarea cu Real Betis, pe care a câștigat-o cu scorul de 4-0. Lamine Yamal a intrat în istoria clubului catalan și a devenit cel mai tânăr fotbalist care debutează pentru formația „blaugrana”.

Lamine YamalFoto: Felipe Mondino/LiveMedia / Sipa Press / Profimedia

Lamine Yamal, cel mai tânăr debutant din istoria Barcelonei - Xavi, laude la adresa fotbalistului

În etapa cu numărul 32 din LaLiga, Barcelona a făcut spectacol pe teren propriu în fața celor de la Real Betis.

Catalanii s-au distanțat la 11 puncte de rivala Real Madrid și sunt cu o etapă mai aproape de titlul de campioni ai Spaniei.

În minutul 83 al partidei, Xavi l-a introdus în teren pe Lamine Yamal, iar acesta a scris istorie devenind cel mai tânăr debutant din istoria clubului. La doar 15 ani și 290 de zile, ibericul a stabilit un nou record, depășindu-l pe Lionel Messi, care debuta pentru Barcelona la vârsta de 17 ani și 82 de zile.

Yamal a fost aproape de a marca la debut, dar portarul andaluzilor s-a opus la șutul tânărului jucător.

Imediat după meci, antrenorul Barcelonei a avut numai cuvinte de laudă la adresa sa, precizând că este un jucător de perspectivă.

„I-am spus să încerce lucruri pe teren și a făcut-o. E special. Chiar putea marca împotriva lui Betis, dar portarul Rui Silva s-a opus. A jucat cu încredere și a arătat de ce e capabil. N-are frică și e extrem de talentat. Câteva dintre pasele lui în treimea finală au fost foarte bune.

E dificil să găsești un fotbalist ca el, nu arată de 15 ani, e foarte matur, e gata să joace și se antrenează excelent. Poate marca o eră la acest club.” - a transmis Xavi la finalul partidei.

Clasament LaLiga

1 FC Barcelona 79p

2 Real Madrid 68p

3 Atletico Madrid 63p

4 Real Sociedad 58p

5 Villarreal 50p

6 Real Betis 49p