Barcelona a făcut un nou pas către titlul cu numărul 27 în LaLiga. Formația pregătită de Xavi Hernandez a câștigat fără emoții în fața celor de la Real Betis, scor 4-0.

Jucătorii echipei FC BarcelonaFoto: Joan Monfort / AP / Profimedia

Real Betis, decimată pe Camp Nou

Catalanii au făcut spectacol pe Camp Nou în cadrul etapei cu numărul 32 din LaLiga.

Vicecampioana Spaniei s-a impus fără emoții în fața celor de la Real Betis, la capătul unui meci în care gazdele au evoluat mai bine de o repriză în superioritate numerică.

Andaluzii au fost nevoiți să facă după doar 13 minute o modificare. Edgar Gonzalez l-a înlocuit pe Luiz Felipe, accidentat.

Andreas Christensen a deschis scorul un minut mai târziu din pasa lui Raphinha.

În nouă minute, nou-intratul Edgar Gonzalez a primit două cartonașe galbene și a fost eliminat de către centralul partidei.

Până la pauză, catalanii au mai punctat de două ori. Mai întâi Robert Lewandowski a finalizat fără emoții din centrarea lui Jules Kounde (min 36), ca mai apoi Raphinha să finalizeze elegant cu o minge săltată peste portarul advers (min 42).

În partea secundă, catalanii au jucat mult mai relaxați, la adăpostul celor trei goluri înscrise în prima parte. Chiar și așa, golul 4 a venit în cele din urmă în minutul 82, la o fază la care Guido Rodriguez și-a marcat în proprie poartă.

Clasament LaLiga

1 FC Barcelona 79p

2 Real Madrid 68p

3 Atletico Madrid 63p

4 Real Sociedad 58p

5 Villarreal 50p

6 Real Betis 49p