Olanda a strâns 3 puncte după primele două meciuri din preliminariile pentru Campionatul European din 2024, iar mai mulți foști fotbaliști l-au criticat pe Virgil Van Dijk pentru evoluțiile modeste ale „portocalei mecanice”.

Virgil Van DijkFoto: Pro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Virgil Van Dijk, luat la țintă de Marco van Basten și Ruud Gullit

Evoluțiile lui Virgil Van Dijk au fost sub așteptări în acest sezon și asta s-a văzut mai ales la Liverpool, care are parte de un sezon dezamăgitor, după mai mulți ani în care a fost în top în Premier League alături de Manchester City.

În preliminariile Euro 2024, Olanda a început cu un eșec usturător în fața Franței (4-0), iar selecționata pregătită de Ronald Koeman a învins în al doilea meci Gibraltar, scor 3-0.

Marco van Basten și Ruud Gullit au reacționat după aceste prime două jocuri ale echipei naționale și l-au criticat pe Virgil Van Dijk, căpitanul formației lui Koeman.

„Face gălăgie, dar nu spune nimic. Nu e clar. Un bun căpitan gândește cu voce tare, se face înțeles. El e undeva la mijloc. Creează haos, iar asta duce la neînțelegeri. Datoria lui de căpitan este să prevină așa ceva.

În vestiar e bun, din punct de vedere tactic și tehnic nu. Ai nevoie de altcineva pe teren. Asta nu are legătură cu acea accidentare, are legătură cu ideea de a fi lider.” - a spus Marco Van Basten, potrivit Ziggo Sport.

„Face pași înapoi. În Anglia l-au criticat deja. A fost selectat în echipa lumii. Crede că e mai bun decât ceilalți. Ești căpitan, trebuie să rezolvi lucruri, dar el doar comentează puțin lucrurile care se petrec în fața lui.

Nu știu dacă o face, dar nu pare că vorbește. Joacă la siguranță. Ești atât de mare și de bun. Critica noastră e pozitivă. Nu e cel mai bun? Să ne arate asta.” - a adăugat Ruud Gullit.

Fundașul celor de la Liverpool a reacționat și a avut un mesaj pentru contestatarii săi.

„Zilele astea, toată lumea are voie să aibă o opinie. E destul de normal să nu poți juca mereu la același nivel. Să treci prin diferite perioade la echipa de club și să cauți cea mai bună formă.

În fiecare săptămână încerc să joc cel mai bun meci al vieții mele. Din păcate nu îmi iese mereu. Oamenii trebuie să își reamintească faptul că nu suntem roboți. Poate că unii uită uneori acest lucru.” - a transmis Van Dijk, conform Sport Bible.

Clasament Grupa B

1 Franța 6p

2 Grecia 3p

3 Olanda 3p

4 Irlanda 0p

5 Gibraltar 0p