Vineri s-au tras sferturile de finală ale Ligii Campionilor, iar Bayern Munchen va înfrunta un adversar de calibru în drumul spre careul de ași al competiției, Manchester City.

Erling HaalandFoto: Phil Oldham / Shutterstock Editorial / Profimedia

Manchester City - Bayern Munchen, capul de afiș al sferturilor UEFA Champions League

Actuala campioană a Angliei s-a distrat în faza optimilor cu RB Leipzig, formație pe care a eliminat-o cu scorul de 8 la 1 la general.

Erling Haaland a marcat de 5 ori în acel meci și a stabilit mai multe recorduri în partida disputată pe Etihad Stadium.

Acum, „cetățenii” vor avea în față un adversar și mai puternic, Bayern Munchen. Campioana Germaniei a eliminat un colos încă din faza optimilor (Paris Saint Germain), cu scorul general de 3 la 0.

Pep Guardiola își va înfrunta fosta echipă, iar echipa sa se bazează pe Erling Haaland, atacantul care este în prezent cel mai bun marcator din actuala ediție a Ligii Campionilor (10 goluri).

Hasan Salihamidzic, directorul sportiv al clubului Bayern Munchen, a oferit o primă reacție după tragerea la sorți despre principala armă a „cetățenilor”, Erling Haaland.

„Haaland este unul dintre cei mai buni atacanţi din lume, dar ne-am apărat bine contra lui PSG, care are, de asemenea, doi dintre cei mai buni jucători de atac din lume. Cred că City îi este superioară lui PSG în acest moment, astfel că duelul cu Bayern va fi o confruntare extrem de interesantă.” - a declarat acesta.

Julian Nagelsmann, antrenorul bavarezilor, a vorbit și el despre dubla pe care o vor juca împotriva celor de la Manchester City.

„Este o tragere bună și dificilă în același timp. Nimeni nu poate spune că am avut parte de o tragere ușoară dacă vom câștiga trofeul. Am avut o grupă grea, a urmat PSG, ar acum City. Potențiala semifinală este și ea complicată. Sunt entuziasmat de tragere.”