Între familia lui Lionel Messi și FC Barcelona a apărut un nou episod controversat după ce fratele lui Leo a spus că de formația catalană nu auzise nimeni înainte ca Messi să facă performanță pe Camp Nou.

Tricouri ale Barcelonei cu numele lui Lionel Messi pe eleFoto: Pau BARRENA / AFP / Profimedia

Declarația lui Matias Messi, fratele lui Lionel, s-a viralizat rapid, iar criticile au fost destul de multe.

„Nu știu care e părerea voastră, dar eu spun că Barcelona a devenit cunoscută datorită lui Leo Messi. Nimeni nu știa de ei înainte", sunt vorbele cu care Matias Messi și i-a pus în cap pe fanii catalanilor.

Chestionați de jurnaliștii de la sport.es pe seama acestui subiect, apropiații lui Messi au precizat că opinia lui Matias este una individuală și că nu poate fi atribuită și restului membrilor familiei.

Văzând amploarea scandalului provocat, Matias Messi și-a cerut ulterior scuze pe rețelele sociale, argumentând că nu a făcut decât o glumă cu fiul său și cu prietenii acestuia.

„Vreau să-mi cer scuze pentru ceea ce am spus. Făceam doar glume cu fratele meu și prietenii lui. Cum aș putea să gândesc astfel despre un club atât de mare precum Barcelona, care a dat atâtea familiei mele și lui Leo” - Matias Messi.

În vara lui 2021, Lionel Messi și-a anunțat plângând plecarea de la FC Barcelona. Argentinianul a îmbrăcat timp de 17 ani tricoul catalanilor, bifând 776 de meciuri și 35 de trofee cucerite.

Lista trofeelor cucerite de Lionel Messi alături de FC Barcelona

4 Champions League

10 titluri de campion în LaLiga

7 Cupe ale Spaniei

3 CM al Cluburilor

3 Supercupe ale Europei

8 Supercupe ale Spaniei.