Accidentat grav la mijlocul lunii decembrie în timp ce schia, portarul Manuel Neuer a primit o lovitură din partea clubului Bayern Munchen, care l-a concediat pe antrenorul cu care se pregătea de 11 ani.

Manuel NeuerFoto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Manuel Neuer, șocat de concedierea lui Toni Tapalovic

Într-un interviu controversat, Neuer a criticat dur decizia clubului de a-l concedia pe Toni Tapalovic, antrenorul de portari și persoana cea mai de încredere a internaționalului german, scrie AS.com.

„Acea lovitură m-a afectat foarte mult. Am aflat de la responsabilii clubului. A venit de nicăieri și pentru mine și pentru Toni. Nu am înțeles și chiar m-a deranjat.

Toni a fost mereu unul dintre noi, timp de 11 ani și jumătate a lucrat nu doar cu mine, ci pentru întreg grupul de portari, pentru antrenori și pentru club.

Pentru mine a fost o lovitură, când deja eram la pământ. Am simțit că mi se rupe inima. A fost cel mai brutal lucru experimentat în cariera mea. Toți din grupul nostru au început să plângă când au aflat. Cred că asta spune totul”, a declarat Neuer.

La 23 ianuarie, Toni Tapalovic a fost concediat din funcția de antrenor de portari, din cauza unor viziuni diferite de lucru față de alți membri ai staff-ului, conform directorului sportiv Hasan Salihamidzic.

Manuel Neuer va lipsi cel puțin jumătate de an după ce și-a rupt piciorul la schi, Bayern Munchen aducând deja un înlocuitor, pe elvețianul Yann Sommer, de la Borussia Monchengladbach.