Portarul Florin Niță, aflat în dizgrație la Sparta Praga de o lungă perioadă, a fost împrumutat până în vară în prima ligă din Cehia, după care va deveni jucător liber de contract.

Florin Nita Foto: Stefan Constantin / AFP / Profimedia

Florin Niță va juca la FK Pardubice

Aflat la Sparta Praga din 2018, după transferul de la FCSB, Niță a avut un parcurs foarte bun în tricoul cehilor, ajungând titular de drept și în poarta României după retragerea lui Ciprian Tătărușanu.

După o perioadă mai slabă, goalkeeperul român a fost scos din primul unsprezece, declarând la momentul respectiv că își dorește să părăsească echipa, pentru care a jucat ultima dată în 2021.

Ajuns a patra variantă de portar la Sparta Praga, Niță a refuzat să plece, deși clubul anunțase că este liber să semneze cu orice altă echipă.

Acum a ales să evolueze tot în campionatul Cehiei, împrumutat până la sfârșitul acestui sezon, când îi va expira contractul cu Sparta Praga.

Noua echipă a portarului în vârstă de 35 de ani, FK Pardubice, ocupă ultima poziție în Cehia, cu doar 10 puncte acumulate după 16 etape.

Pardubický tým posílí zkušený hráč, na půlroční hostování z @ACSparta_CZ přichází \uD83C\uDDF7\uD83C\uDDF4 rumunský brankář Florin Nita❗️ Podívejte se na jeho první kroky na pardubickém stadionu. pic.twitter.com/SQ37RGov9P

— FK Pardubice (@FK_Pardubice) January 28, 2023