Vedetei lui Bayern Munchen, Noussair Mazraoui, i s-a interzis să joace după ce medicii au detectat o inflamație a inimii, cauzată de infecția cu Covid-19. Fundașul va lipsi până la opt săptămâni.

Jucatorii echipei Bayern MunchenFoto: Sven Hoppe / DPA / Profimedia

Noussair Mazraoui, probleme la inimă după Covid

Clubul din Bundesliga a anunțat că Mazraoui a ratat victoria Marocului din sferturile de finală ale CM 2022 din Qatar din cauza Covid, deși a jucat împotriva Franței în semifinale, scrie Daily Mail.

Însă testele suplimentare efectuate la întoarcerea la Bayern au arătat că pericadul jucătorului – un sac fibro-seros care învelește și protejează inima – este inflamat.

Conform comunicatului clubului din Bundesliga, fundșul în vârstă de 25 de ani nu va face deplasarea împreună cu restul echipei la Doha, pentru cantonamentul stabilit înainte de reluarea campionatului.

Potrivit estimărilor, Mazraoui va lipsi între șase și opt săptămâni.

În ianuarie 2022, un alt fotbalist al lui Bayern Munchen, Alphonso Davies, a fost diagnosticat cu o afecțiune cardiacă minoră, după ce fusese infectat cu Covid-19 cu o lună înainte. Davies a revenit pe teren abia în aprilie 2022, ratând meciurile Canadei din preliminariile Cupei Mondiale.