Vestea dispariției lui Gianluca Vialli a întristat lumea fotbalului, zguduită deja de decesele lui Sinișa Mihajlovic și Pele. Fostul atacant italian a pierdut lupta cu boala cu care se confrunta în ultimii ani.

Dan PetrescuFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vialli a fost coleg și l-a antrenat pe Dan Petrescu la Chelsea

Românul cel mai apropiat de Vialli a fost cu siguranță Dan Petrescu. Cei doi au fost mai întâi coechipieri la Chelsea Londra, apoi „Bursucul” a fost antrenat de italian.

Într-o primă reacție după aflarea știrii, antrenorul lui CFR Cluj a povestit ultima întâlnire cu fostul fotbalist.

„E foarte trist, dar era de aşteptat. La fel ca şi Mihajlovic, a luptat, dar şansele lui erau mici. Vârstă prea mică, mai ales că el era un profesionist, nu a făcut excese în viaţă. Era fantastic şi ca fotbalist, şi ca antrenor.

El din 2017 avea boala, dar eu nu am ştiut. Nu a spus la nimeni. Când ne-am întâlnit ultima oară nu mi s-a părut că avea ceva. Dar mi-a spus că nu mai poate să facă meseria de antrenor, că era prea mult stres. Asta a fost ultima dată când ne-am văzut.

Când a venit la Chelsea ca jucător, primul lucru… ne-am împrietenit. El cu mine s-a împrietenit. Am fost de nedespărţit până a devenit antrenor. Mi s-a părut un om extraordinar şi s-a dus prea repede.

Din păcate s-a dus prea repede… şi el, şi Pele. E o perioadă foarte grea. Se întâmplă prea multe. Şi Mihajlovic la fel. Parcă prea mulţi oameni din fotbal. Vialli va rămâne o legendă a fotbalului”, a declarat Dan Petrescu, conform As.ro.

Imaginea emoționantă postată de Walter Zenga

Walter Zenga a împărțit vestiarul echipei naționale a Italiei cu Gianluca Vialli, cei doi ajungând pe podium la Campionatul Mondial din 1990.

Fostul portar a postat o fotografie veche, alături de câteva cuvinte emoționante: „La revedere, Luca. Așa vreau să mi te amintesc. Odihnește-te în pace, prietene! O să-mi fie atât de dor...”.