Corvinul Hunedoara va avea un nou stadion, după ce ​Guvernul României a aprobat luni indicatorii tehnico-economici pentru construirea și dotarea Complexului Sportiv „Michael Klein”.

Minge de fotbalFoto: Chagnard Guillaume/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Stadion cu 10.000 de locuri pentru Corvinul Hunedoara

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a anunțat că arena va avea o capacitate de 10.100 de locuri și va costa 313 milioane de lei.

Durata de proiectare și execuție a noului stadion este de 28 de luni.

„Prin proiect, se doreşte realizarea unui teren de fotbal în conformitate cu regulile de suprafaţă FIFA şi Ghidul UEFA pentru Stadioane de calitate, cu spaţiu de gradene pentru spectatori, utilizat atât pentru meciuri oficiale, cât şi pentru alte activităţi”, se arată într-un comunicat al MDLPA.

În acest moment, Corvinul Hunedoara ocupă prima poziție în Seria 9 din Liga 3, după ce a obținut 14 victorii și o remiză.

Complexul Sportiv „Michael Klein” va fi construit pe o suprafaţă de 37.207 mp, cu un regim de înălţime constituit din subsol, parter şi trei etaje.

Complexul va cuprinde şi vestiare dotate cu grupuri sanitare şi camere de duşuri, grupuri sanitare pentru public, cabinet medical, birouri administrative, spaţii tehnice şi de depozitare, zonă de restaurant, săli de conferinţă, sală de box, săli de forţă şi cardio, dar şi spaţii destinate închirierii.

Pe lângă spaţiile interioare, se va propune o nouă amenajare exterioară, prin care să se creeze zone de promenadă şi de evenimente, precum şi o parcare cu 435 de locuri. Terenul principal de fotbal va fi dotat cu nocturne, ecran de difuzare şi tabele de scor electronice.

„Avem tradiţie în fotbal, iar o nouă arenă ne va ajuta să avem şi un viitor frumos. Va fi un stadion al întregului judeţ, care va putea găzdui şi evenimente culturale, un stadion care va atrage, în unele momente, public de pe o rază de cel puţin 100 de kilometri.

Dacă procedurile de licitaţie vor începe în primăvara anului viitor şi se vor derula fără mari întârzieri, avem motive să sperăm că lucrările vor putea începe în ultima parte a anului 2023” - Dan Bobouţanu, primarul municipiului Hunedoara, citat de Agerpres.

Noul stadion va fi ridicat pe amplasamentul actualei arene din Hunedoara. Cheltuielile de demolare a vechiului stadion vor fi suportate de Primăria municipiului Hunedoara.