Lionel Messi are un sezon foarte bun până acum, fiind unul dintre cei mai în formă fotbaliști ai lumii la ora actuală. Ajuns la 35 ani, Messi își îndreaptă atenția către Cupa Mondială din Qatar.

Lionel MessiFoto: Rich Graessle / Zuma Press / Profimedia

Argentinianul traversează o perioadă bună a carierei, având 12 goluri și 13 pase decisive în cele 17 meciuri jucate în actuala stagiune.

Cum acest Campionat Mondial va fi ultimul pentru Messi, cum chiar el a declarat, jucătorul celor de la Paris Saint Germain a înaintat o cerere specială către antrenorul parizienilor.

Lionel Messi cere să fie „învoit” de la PSG, în ideea de a se pregăti pentru Mondialul din Qatar

Conform postului de televiziune Depor TV, Lionel Messi ar fi avut o discuție cu Christophe Galtier (antrenorul celor de la PSG) și argentinianul ar fi solicitat ca la data de 7 noiembrie să fie alături de selecționata "pumelor" pentru a începe pregătirea înainte de Qatar.

Fiind ultimul mondial din cariera sa de jucător, Messi ține legătura constant și cu selecționerul echipei naționale de fotbal a Argentinei, Lionel Scaloni, cu care a discutat pe seama acestui subiect. Lionel Messi nu își dorește să se accidenteze în meciurile rămase de disputat până la Campionatul Mondial.

Paris Saint Germain va avea de jucat în perioada respectivă cu Auxerre (13 noiembrie), în Ligue 1.

Grupa Argentinei la CM din Qatar este formată din Polonia, Mexic și Arabia Saudită. Primul meci la Qatar va fi contra Arabiei Saudite.