Octavian Popescu este văzut drept unul dintre cei mai promițători jucători ai FCSB-ului, însă forma pe care o traversează tânărul fotbalist al roș-albaștrilor este una care eclipsează sezonul precedent, când nivelul său a fost unul foarte ridicat.

Octavian PopescuFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Octavian Popescu, fără gol marcat în acest sezon

Cotat la 4 milioane de euro conform Transfermarkt, Tavi Popescu este departe de fotbalistul care încânta microbiștii în sezonul precedent și de care Gigi Becali era foarte mândru.

Golurile fabuloase înscrise în poarta celor de la CFR Cluj, Dinamo București sau FC Voluntari sunt doar niște amintiri, asta pentru că în actualul sezon extrema FCSB-ului nu a trimis nicio minge în plasele porților adverse.

Scouterul care l-a descoperit și adus pe fotbalistul de 19 ani la FCSB a vorbit despre forma mai puțin bună a tânărului.

„Nu se întâmplă nimic, el este în continuare același fotbalist special rar, al cărui talent a fost demonstrat deja în prima ligă și nu poate să conteste nimeni.

Tavi nu a mai strălucit ca în trecut pentru că n-a mai fost folosit pe postul lui, extremă stânga. El poate juca doar în banda stângă, nu e un fotbalist de mijlocul terenului pe nicio poziție, nici ca inter, nici ca număr 10.

Jocul lui suferă pentru că unii din club au vrut să-l reprofileze doar ca să-și pună ei amprenta asupra carierei acestui fotbalist supertalentat. Popescu a fost format ca extremă stânga, așa a jucat la juniori, așa a apărut și ca senior în primul eșalon. Atunci când îl vor readuce în poziția sa favorită, el va fi din nou letal.

Nu are nicio legătură forma actuală cu valoarea lui ca fotbalist, care e una imposibil de contestat. Probabil că și el a devenit un pic îngrijorat din cauza randamentului recent, dar își va reveni, e de ajuns să facă un meci bun și o să reintre în formă.

Trebuie să fie ajutat un pic, că e mai greu să realizeze ceva important dacă intră pe teren doar pentru ultimele 15 minute." - este declarația lui Bogdan Costicea pentru gsp.ro.

Octavian Popescu, eliminat în ultimul meci jucat de FCSB

Echipa antrenată de Nicolae Dică și-a început prost parcursul din grupele Cupei României și a fost egalată în ultimele secunde la Arad, acolo unde UTA a obținut un punct important în economia grupei (2-2).

„Perla" lui Gigi Becali a fost unul dintre personajele negative din această partidă, fiind eliminat în minutul 94, după un atac dur. Tot în acest meci, au mai fost eliminați Risto Radunovic (FCSB), Rachid Bouhenna (FCSB) și Andei Chindriș (UTA Arad).