​Se îngroașă gluma în tabăra Franței, odată cu accidentarea suferită de N'Golo Kante, care nu va putea fi recuperat pentru Cupa Mondială, competiție ce va debuta pe data de 20 noiembrie, scrie l'Equipe.

N'Golo KanteFoto: John Walton / PA Images / Profimedia

Didier Deschamps, fără Kante și Pogba la CM Qatar 2022

Kante s-a accidentat într-un meci jucat de Chelsea cu Tottenham și de atunci staff-ul alb-albaștrilor a făcut tot posibilul pentru ca mijlocașul în vârstă de 31 ani să fie recuperat cât mai rapid.

Recent, tehnicianul londonezilor, Graham Potter, a precizat că problema medicală a francezului este una cât se poate de serioasă și că nu se pot oferi detalii despre o potențială revenire pe gazon în acest an.

În actualul sezon, Kante a jucat doar două partide, iar de atunci este indisponibil.

Paul Pogba, o altă bătaie de cap pentru naționala Franței

După transferul la Juventus Torino, Paul Pogba a suferit și el o accidentare chiar în presezon, iar fotbalistul „Bătrânei Doamne” a fost supus unei intervenții chirurgicale.

Cu toate că nu este 100% sigur că și el va lipsi din lotul Franței pentru CM, conform zvonurilor din presa internațională, nici acesta nu este recuperabil pentru turneul final din această iarnă.

Așadar, cresc problemele pentru Deschamps, în condițiile în care alături de Kante, Pogba și Matuidi (care s-a retras de la echipa națională), francezii au fost triumfători în 2018. Cei trei au format linia mediană a echipei la Campionatul Mondial din Rusia, acolo unde Franța a câștigat al doilea titlu de acest gen din istorie.

Există însă și vești bune pentru Deschamps, care va avea la dispoziție mai mulți jucători pentru mijlocul terenului, mai puțin experimentați, spre deosebire de cei care vor lipsi.

Aurelien Tchouameni, Eduardo Camavinga, Youssouf Fofana, Matteo Guendouzi sau Adrien Rabiot, sunt doar câțiva dintre fotbaliștii care vor încerca să suplinească plusul de experiență pe care îl aveau Kante, Pogba și Matuidi.

Selecționata cocoșului galic își va începe parcursul la Mondialul din Qatar în data de 22 noiembrie, cu Australia, iar pe 26, respectiv 30 noiembrie, va juca cu Danemarca și Tunisia.