FCSB a pierdut cu 5-0 pe terenul lui Silkeborg și după trei etape se află pe ultimul loc în Grupa B din Coference League. După umilința suferită în Danemarca, antrenorul Nicolae Dică a afirmat că „nu trebuia să lase acasă” atâția jucători importanți.

Nicolae DicaFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Explicațile lui Nicolae Dica după Silkeborg vs FCSB 5-0

Tehnicianul a vorbit și despre alte înfrângeri rușinoase suferite de echipa bucureșteană în ultimele sezoane (cu Lazio și Sporting), dar a afirmat că diferența de valoare era mult mai mare în acele partide.

„Am făcut o partidă foarte slabă, am început foarte prost jocul. În minutul 7 era 2-0, pe niște greșeli imense. N-am arătat bine în această seară. Este clar că atunci când echipa joacă slab, antrenorul este cel care greșește. Trebuie să înțelegem, chiar dacă au jucat jucători foarte tineri, mă așteptam la mai mult de la ei.

Aveau șansa să joace în Europa. Am pregătit meciul cum le-am pregătit pe cele cu West Ham și Anderlecht, știam că întâlnim o echipă bună. Din păcate, le-am oferit prea multe șanse celor de la Silkeborg și asta ne-a costat.

Mă gândeam, spre finalul jocului, că poate nu trebuia să-i las pe toți acasă, dar e un risc pe care mi l-am asumat. După ce ne-am calificat, am spus că vrem să urcăm în clasament în campionat. Merităm să fim criticați. Atunci când câștigăm, oamenii ne laudă.

Acum e normal să ne critice lumea, mai ales pe mine. Am pierdut cu Lazio 5-1, cu Sporting 5-1, dar erau echipe foarte mari. Astăzi am făcut o partidă foarte slabă. Ne așteaptă o partidă grea la Ploiești, apoi returul cu Silkeborg.

Eu nu prea dorm, îmi fac o grămadă de gânduri, de analize. Asta este viața de antrenor, când m-am apucat de această meserie știam ce mă așteaptă. De când am venit la Steaua (n.r. FCSB) a fost greu.

Suntem pe ultimul loc după acest joc, dar mai avem trei jocuri de disputat. Vom vedea câte puncte vom acumula după următoarele jocuri. Trebuie să-i încurajez, sunt tineri, unii joacă pentru prima oară în Europa. Nu putem să-i distrugem pe jucători, eu sunt genul de antrenor care încurajează jucătorii” - Nicolae Dică, citat de Sport.ro.

Golurile celor de la Silkeborg au fost marcate de Klynge ('3), Kusk ('8), Helenius ('35, penalty), Thordarson ('58) și Adamsen ('71).

În celălalt meci din Grupa B, West Ham a câștigat pe terenul lui Anderlecht, scor 1-0 (Scamacca '79).

Programul celor de la FCSB în Grupa B din Conference League

West Ham United - FCSB 3-1

FCSB - Anderlecht 0-0

Silkeborg IF - FCSB 5-0

13 octombrie (22:00): FCSB - Silkeborg IF

27 octombrie (19:45): Anderlecht - FCSB

3 noiembrie (22:00): FCSB - West Ham United.

Conference League, clasament Grupa B

1. West Ham (7-3 golaveraj) 9 puncte

2. Anderlecht (1-1) 4

3. Silkeborg (7-4) 3

4. FCSB (1-8) 1.

De știut:

Prima clasată se va califica în optimile competiției, în timp ce a doua va disputa un play-off cu o echipă care a ocupat locul trei în grupele de Europa League.