FCSB a fost o umbră în meciul cu Silkeborg IF din Conference League, vicecampioana României cedând cu un umilitor 5-0. Presa daneză a vorbit la superlativ despre trupa lui Kent Nielsen, în timp ce despre formația lui Nicolae Dică a menționat că a fost zdrobită joi seara.

Jucatorii celor de la FCSBFoto: Cronos / Alamy / Alamy / Profimedia

Sosită în Danemarca fără o serie de titulari (patronul Gigi Becali a fost mult mai interesat de meciul cu Petrolul de duminică decât de cel din cupele europene), FCSB a fost învinsă categoric de Silkeborg IF.

Golurile gazdelor au fost marcate de Klynge ('3), Kusk ('8), Helenius ('35, penalty), Thordarson ('58) și Adamsen ('71).

O mare echipă (Silkeborg IF) umilește un mare club românesc (FCSB) - ekstrabladet.dk

„Silkeborg a dat examen european joi seară și l-a trecut cu brio, zdrobind o formație care cândva se chema Steaua București cu un fabulos 5-0. Dovada definitivă că forma de fotbal total propusă de Kent Nielsen funcționează și în Europa.

Șapte jucători de la FCSB au rămas la București, la ordinul conducerii. Printre ei, golgheterul Andrea Compagno și căpitanul Florinel Coman.

Și asta s-a putut vedea în mare măsură în ce s-a întâmplat pe teren: FCSB a fost depășită clar de combinațiile agile ale lui Silkeborg, iar după 30 de minute de joc scorul putea să arate deja cel puțin 4-0 (n.r. a fost 2-0 pentru gazde).

Silkeborg a controlat total jocul, a marcat la fiecare şut pe poartă (FCSB nu a avut niciun șut pe spațiul porții adverse) şi a câştigat fără probleme un meci în care scorul putea fi şi mai mare.

Da, FCSB a fost o umbră, dar și Silkeborg a fost foarte bună”, notează ekstrabladet.dk, conform Eurosport.ro.

Programul celor de la FCSB în Grupa B din Conference League

West Ham United - FCSB 3-1

FCSB - Anderlecht 0-0

Silkeborg IF - FCSB 5-0

13 octombrie (22:00): FCSB - Silkeborg IF

27 octombrie (19:45): Anderlecht - FCSB

3 noiembrie (22:00): FCSB - West Ham United.

Conference League, clasament Grupa B

1. West Ham (7-3 golaveraj) 9 puncte

2. Anderlecht (1-1) 4

3. Silkeborg (7-4) 3

4. FCSB (1-8) 1.

De știut:

Prima clasată se va califica în optimile competiției, în timp ce a doua va disputa un play-off cu o echipă care a ocupat locul trei în grupele de Europa League.