Naționala de fotbal a României va încheia în această seară parcursul din Liga Națiunilor. Prima reprezentantivă se află pe ultimul loc, iar înainte de duelul cu Bosnia-Herțegovina au fost mai multe voci care i-au cerut selecționerului Edi Iordănescu să-și dea demisia.

Edi IordanescuFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

În ce condiții România poate evita retrograrea din Liga Națiunilor

  • România vs Bosnia-Herțegovina va începe la ora 21:45, se va juca pe Stadionul Giulești și va fi în direct pe PrimaTV și LiveText pe HotNews.ro.

Selecționerul va face mai multe schimbări la ultimul meci cu Bosnia-Herțegovina

România este ultima în Grupa 3 a Diviziei B din Liga Națiunilor înainte de ultimele partide.

Cu doar patru puncte acumulate, tricolorii au rămas din nou datori în fața fanilor care se așteptau în mod clar la mai mult dintr-o grupă din care mai fac parte Bosnia-Herțegovina, Muntenegru și Finlanda.

Selecționerul va face mai multe modificări față de partida cu Finlanda de joi, încheiată 1-1.

Echipa probabilă a României: Ionuț Radu - Cr. Manea, Ad. Rus, Burcă, Camora - Răzvan Marin, Darius Olaru, N. Stanciu - Cordea, Alibec, Florin Tănase

Meciurile zilei în Grupa României

Muntenegru - Finlanda

România - Bosnia-Herțegovina

*Ambele dispute încep la ora 21:45.

Selecționerului Edi Iordănescu i se cere demisia

Vocile care-l contestă pe Edi Iordănescu sunt tot mai multe, iar foștii tricolori Basarab Panduru și Florin Răducioiu se află în fruntea listei.

Conform contractului cu FRF, selecționerul poate fi demis (există o clauză) dacă nu încheie grupa de Liga Națiunilor pe primele două locuri.

În virtutea acestui lucru, Panduru și Răducioiu cer clar ca Edi Iordănescu să-și dea demisia după meciul cu Bosnia-Herțegovina, indiferent de rezultatul partiei de diseară.

„Stai o secundă, așa a fost contractul. Nu noi am făcut contractul ăsta, Edi! Aşa a fost contractul. Termini pe locul 3-4, trebuie să pleci. Te dă afară! Nu eu ţi-am făcut contractul. Tu ai acceptat contractul ăsta” - Basarab Panduru în emisiunea „Sport Center” de la Orange Sport.

„Vreau să îi spun ceva lui Edi. Noi vrem binele fotbalului românesc. Nu putem să nu fim imparţiali şi obiectivi. Din păcate, nu putem fi ipocriţi şi mincinoşi faţă de telespectatorii noştri. În cazul acesta nu putem să minţim.

Îmi pare rău de Edi Iordănescu, pe care îl apreciez ca antrenor. Avem o stimă enormă pentru tatăl lui. Dar nu putem să minţim. Rezultatele sunt dezamăgitoare. Nu noi decidem soarta lui, dar nu evităm să spunem anumite lucruri” - Florin Răducioiu, tot pentru sursa citată.

Meciul va fi arbitrat de turcul Halil Umut Meler, ajutat de asistenţii Cevdet Komurcuoglu şi Ibrahim Caglar Uyarcan.

Asistenţi VAR vor fi Mete Kalkaavan şi Abdulkadir Bitigen, iar rezervă Yaşar Kemal Ugurlu.

De știut:

  • Prima clasată din grupa României va promova în Liga A din Liga Națiunilor, în timp ce ultima (e posibil să fie chiar România) va retrograda în Liga C.

Clasament Grupa 3, Divizia B

1. Bosnia-Herțegovina (7-4 golaveraj) 11 puncte

2. Muntenegru (6-4) 7

3. Finlanda (6-7) 5

4. România (2-7) 4.

Rezultatele înregistrate de România în Liga Națiunilor

Muntenegru - România 2-0

Bosnia și Herțegovina - România 1-0

România - Finlanda 1-0

România - Muntenegru 0-3

Finlanda - România 1-1.