Galezul Ryan Giggs este judecat pentru violenţă domestică într-un tribunal din Manchester, iar miercuri a asigurat că şi-a „pierdut echilibrul” când a lovit-o cu capul în gură pe fosta sa iubită, Kate Greville.

Ryan GiggsFoto: Huw Evans Picture / Shutterstock Editorial / Profimedia

În timpul procesului său, Giggs (48 de ani) a izbucnit în lacrimi în timp ce a descris noaptea petrecută în închisoare, după arestarea sa din 1 noiembrie 2020, drept „cea mai urâtă experienţă din viaţa lui”.

„Eram speriat. Nu mi s-a mai întâmplat niciodată, eram atât de speriat” - Ryan Giggs, fost mare fotbalist al echipei Manchester United.

Giggs a spus că incidentul, petrecut la casa lui din Manchester, a început când el şi iubita lui de atunci, Kate Greville, s-au luptat pentru un telefon mobil, relatează AFP.

Relaţia lor, marcată de despărţiri dese, s-a deteriorat apoi, dar fostul antrenor al Ţării Galilor, care a recunoscut că nu le-a fost niciodată fidel iubitelor sale, a crezut că sunt încă un cuplu.

În timpul disputei, „ne-am pierdut complet echilibrul pentru că am alunecat pe pungile de cumpărături” în bucătărie, a explicat el. După această cădere în care „ni s-au ciocnit capetele”, „am văzut că o doare”, a adăugat Giggs, interogat miercuri de procuratură.

Sora lui Kate Greville, Emma, ​​prezentă la faţa locului, a sunat la poliţie, acuzându-l pe fostul fotbalist că i-a dat un cot în maxilar.

Giggs, care a pledat nevinovat, a spus că nu a lovit-o intenţionat pe Emma Greville.

Marţi, el a asigurat că nu a comis niciodată violenţă împotriva femeilor. Întrebat miercuri de reprezentantul procuraturii, Peter Wright, despre tendinţa sa de a „face lucruri, când eşti supărat, pe care apoi le regreti”, fostul sportiv a răspuns „da”.

Giggs trebuie să răspundă şi pentru infracţiunea de control asupra partenerului său în timpul relaţiei lor, care a început în 2017. Dacă va fi găsit vinovat de acuzaţiile aduse împotriva lui, riscă până la cinci ani de închisoare, scrie News.ro.