​Drumul CFR-ului în preliminariile Champions League s-a oprit în primul tur preliminar. Campioana României a fost eliminată rușinos la penaltiuri de Pyunik Erevan, din Armenia. La finalul partidei, Dan Petrescu a încercat să explice o nouă umilință trăită de formația din Gruia în cupele europene.

Dan PetrescuFoto: ESPA Photo Agency/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dan Petrescu crede că e blestemat - Nu a câștigat niciodată la penaltiuri

„Sunt foarte trist în seara asta şi cred că şi băieţii sunt la fel. Sunt supărat pentru că dacă la 1-0 mă gândeam că se mai poate întâmpla ceva, când conduceam cu 2-1 şi cu penalti ratat de ei nu credeam că armenii vor reveni în joc.

I-am ajutat şi noi, pentru că băieţii mei s-au retras prea devreme în apărare, dar rezultatul din seara asta dovedeşte că fotbalul e imprevizibil.

Ziua de azi nu mi-a plăcut deloc, încă de dimineaţă, când am aflat că doi titulari s-au îmbolnăvit şi nu mai pot conta pe ei.

Parcă s-au adunat prea multe, după Supercupă a venit şi meciul ăsta. Iar la loviturile de la 11 m parcă sunt blestemat. Nu am câştigat niciodată la penaltiuri” - Dan Petrescu,la Digisport.

CFR Cluj, eliminată de Pyunik Erevan în primul tur preliminar al Ligii Campionilor

CFR a marcat prin Boateng ('6) și Petrila ('94), iar campioana Armeniei a înscris prin Gajic ('89, '119). S-a încheiat 2-2, după ce în tur a fost 0-0.

La loviturile de departajare, ardelenii au înscris prin Dugandzic, Burcă și Muhar (Petrila și Camora au ratat), iar Pyunik a transformat prin Cociuc, Dashyan, Harutyunyan și Avagyan.

Dan Petrescu, aproape de demitere: CFR i-a găsit deja înlocuitor

De știut:

  • CFR Cluj va juca în turul doi preliminar al Conference League cu Inter Club d'Escaldes (Andorra).
  • Pyunik Erevan se va duela în turul doi preliminar al Champions League cu Dudelange (Luxemburg).