Ladislau Boloni a fost numit joi în funcția de antrenor al echipei FC Metz, care a retrogradat recent din Ligue 1.

Ladislau BoloniFoto: Kristof Van Accom / Zuma Press / Profimedia

Boloni a fost aproape să fie selecționerul României în iarnă, înainte ca Edi Iordănescu să se înțeleagă cu Federația Română de Fotbal.

După ce Edi Iordănescu a preluat naționala României, Boloni s-a arătat nemulțumit, susținând că el are mult mai multă experiență în fotbalul occidental.

Ladislau Boloni, noul antrenor al echipei FC Metz

În vârstă de 69 de ani, Boloni a semnat un contract pe doi ani. El îl înlocuieşte pe Frederic Antonetti, care s-a despărţit de clubul loren după retrogradare. Site-ul lui Metz a precizat că noul director sportiv al clubului, Pierre Dreossi, este la originea venirii lui Boloni.

Ladislau Boloni a jucat în Hexagon la Creteil şi Orleans, iar după ce şi-a încheiat cariera de fotbal a antrenat la Nancy, Rennes, Monaco şi Lens. Ultima sa experienţă a fost la Panathinaikos Atena, de care s-a despărţit în mai 2021, scrie Agerpres.

Boloni a câştigat campionatul Portugaliei cu Sporting Lisabona (2002) şi cel al Belgiei cu Standard Liege (2009).

L'Equipe a scris săptămâna trecută că Boloni a fost ales de Lucien d'Onofrio, noul consilier al preşedintelui lui Metz, Bernard Serin. Boloni a colaborat cu d'Onofrio pe vremea când acesta era vicepreşedintele clubului Standard Liege..