Edi Iordănescu caută a doua victorie a naționalei României în actuala ediție a Ligii Națiunilor. Tricolorii înfruntă marți Muntenegru pe stadionul Giulești (de la ora 21:45), iar selecționerul naționalei țării noastre susține că își dorește cel mai mult ca elevii săi să demonstreze că înfrângerea din tur a fost doar un accident.

Edi Iordanescu si jucatorii RomânieiFoto: frf.ro

După două înfrângeri în primele două meciuri din Liga Națiunilor (în fața Muntenegrului și Bosniei), naționala lui Edi Iordănescu a obținut duminică primele puncte în Grupa a 3-a din Divizia B a Ligii Națiunilor.

Tricolorii s-au impus pe stadionul Giulești în fața Finlandei, scor 1-0.

Edi Iordănescu, marea dorință pentru meciul cu Muntenegru și problema majoră a naționalei României

Chiar dacă sunt încă pe ultimul loc în Grupa a 3-a, Edi Iordănescu își dorește ca jucătorii antrenați de el să demonstreze că înfrângerea cu Muntenegru din tur a fost doar un accident.

În același timp, selecționerul vede grupul pe care îl conduce încă fragil mental-emoțional, aspect ce ar putea sta în calea victoriei de marți.

„Muntenegru are putere de luptă şi nu ne aşteptăm decât din nou la un joc foarte greu.

Dar trebuie să depăşim orice barieră mentală, de uzură, şi să demonstrăm că jocul din Muntenegru a fost până la urma urmei un accident.

De la zi la zi simt că pot controla mai bine toate evenimentele din jurul echipei. După acest joc putem trage concluzii mai clar.

Acest grup îşi doreşte foarte mult, are potenţial, are marjă de creştere, dar încă nu este adunat aşa cum eu mi-aş dori, nu este 100% cu puterea pe care să o pună în acest joc.

Acest grup încă mai are nevoie de timp să se sudeze, să se adune, să creadă mai mult în el şi să reuşesc să elimin această fragilitate încă mental-emoţională care există” - Edi Iordănescu.

România - Muntenegru, echipe probabile:

România: Fl. Niță - Rațiu, Chiricheș, Burcă, Bancu - R. Marin, M. Marin, Al. Maxim - Sorescu, G. Pușcaș, A. Ivan

Muntenegru: M. Mijatovic - Vesovic, Vujacic, Tomasevic, Radunovic - V. Savicevic, Raickovic, Jankovic, Jovovic - Krstovic, Mugosa.

Clasament Grupa 3, Divizia B

1. Bosnia și Herțegovina (3-2 golaveraj) 5 puncte

2. Finlanda (3-2 ) 4

3. Muntenegru (3-3) 4

4. România (1-3) 3.

Cum arată programul României în Liga Națiunilor

Muntenegru - România 2-0

Bosnia și Herțegovina - România 1-0

România - Finlanda 1-0.

14 iunie 2022

România - Muntenegru (21:45, Live pe Primasport)

23 septembrie 2022

Finlanda - România (21:45)

26 septembrie 2022

România - Bosnia și Herțegovina (21:45).

*Meciurile vor fi LiveText pe Hotnews.ro.