Edi Iordănescu a reușit prima victorie din postura de selecționer al României, iar acum își îndreaptă atenția spre meciul cu Muntenegru de marți. Antrenorul a spus că cel mai mult își dorește ca elevii săi să demonstreze că înfrângerea din meciul tur de la Podgorica a fost doar un accident.

Edi IordanescuFoto: frf.ro

Edi Iordănescu și dorința de a arăta că înfrângerea cu Muntenegru din tur a fost doar un accident

La conferința de presă de dinaintea partidei cu Muntenegru, selecționerul Edi Iordănescu a atins mai multe subiecte de discuție.

„Nu sunt cu ochii pe clasament, ci efectiv pe ce urmează. Dacă acum mai punem trei puncte cu siguranţă vom veni cu un alt tonus în septembrie.

Mâine din nou ne aşteptăm la o opoziţie solidă. Muntenegru are putere de luptă şi nu ne aşteptăm decât din nou la un joc foarte greu. Dar trebuie să depăşim orice barieră mentală, de uzură, şi să demonstrăm că jocul din Muntenegru a fost până la urma urmei un accident.

Aşteptaţi-vă din nou că pot apărea schimbări şi ăsta e un semn de încredere pentru tot grupul de jucători. Mă simt în momentul de faţă mai exact în tot ce fac decât m-am simţit la prima acţiune.

De la zi la zi simt că pot controla mai bine toate evenimentele din jurul echipei. După acest joc putem trage concluzii mai clar” - Edi Iordănescu.

Una dintre marile probleme ale României: Fragilitatea mental-emoțională

Iordănescu Jr. a vorbit și despre una dintre cele mai mari problemele de la prima reprezentantivă: fragilitatea mental-emoțională.

„Acest grup îşi doreşte foarte mult, are potenţial, are marjă de creştere, dar încă nu este adunat aşa cum eu mi-aş dori, nu este 100% cu puterea pe care să o pună în acest joc.

Acest grup încă mai are nevoie de timp să se sudeze, să se adune, să creadă mai mult în el şi să reuşesc să elimin această fragilitate încă mental-emoţională care există.

Când vom avea această bază, cu siguranţă nu veţi mai vedea echipa naţională să coboare sub un anumit nivel, aşa cum a făcut în Muntenegru” - Edi Iordănescu, într-o conferință de presă, citat de News.ro.

Clasament Grupa 3, Divizia B

1. Bosnia și Herțegovina (3-2 golaveraj) 5 puncte

2. Finlanda (3-2 ) 4

3. Muntenegru (3-3) 4

4. România (1-3) 3.

Cum arată programul României în Liga Națiunilor

Muntenegru - România 2-0

Bosnia și Herțegovina - România 1-0

România - Finlanda 1-0.

14 iunie 2022

România - Muntenegru (21:45, Live pe Primasport)

23 septembrie 2022

Finlanda - România (21:45)

26 septembrie 2022

România - Bosnia și Herțegovina (21:45).

*Meciurile vor fi LiveText pe Hotnews.ro.